Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

San Marino nikako da prekine post, ni posle 126 utakmica ne zna za pobedu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 18.11.22. | 05:37

Protiv Svete Lucije samo 1:1

Pokušavaju u Fudbalskom savezu San Marina na sve načine da prekinu post. Svesna da ne može da izađe na kraj ni sa najmanjim fudbalskim nacijama u Evropi, popularna La Serenisima u poslednje vreme pokušava izvan Starog kontinenta da pronađe sebi ravnog rivala. Nekoga koga bi mogla da savlada i upiše pobedu na koju čeka već 18 godina tokom kojih je odigrala 125 utakmica!

Međutim, slaba vajda. U martu je testirala snage sa Zelenortskim Ostrvima (0:2), u septembru protiv Sejšela (0:0), 199. reprezentaciju na svetu, a večeras je na Karibima ukrstio koplja sa Svetom Lucijom. Opet nije vredelo. Još jedan remi – 1:1 (1:0).

Izabrane vesti

Ako ništa drugo, uspeli su izabranici Fabricija Kostantinija da prekinu makar jedan negativan niz. Istina, neuporedivo kraći... Postigli su gol posle blizu 750 minuta. Najgore plasirana reprezentacija na FIFA rang listi do pogotka je stigla u 94. minutu zahvaljujući debitantu Lorencu Lacariju!

Reč je o momku koji je rođen u junu 2003. godine, deset meseci pre nego što će San Marino protiv Lihtenštajna upisati prvu i jedinu pobedu u svojoj istoriji. Zanimljivo da je Lacari poziv za put na Karibe dobio pošto zbog povreda otpali Nikola Nani i Filipo Berardi. Ušao je sa klupe, lukavo prevario čuvara posle centaršuta sa desnog boka i pogodio za veliku radost gostiju.

Kad su već prevalili toliki put, fudbaleri San Marina će za tri dana još jednom odmeriti snage sa Svetom Lucijom. I ko zna, možda konačno dočekaju tu pobedu.




tagovi

reprezentacija San Marina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara