Oskar (©AFP)
Oskar (©AFP)

Šangaj SIPG hita ka pol poziciji pred plej-of

Vreme čitanja: 2min | sub. 05.09.20. | 09:29

Šampion Kine iz 2018. godine favorit protiv ove sezone skromnog Hebeija

Nema mnogo neizvesnosti u elitnom šampionatu Kine. S vremena na vreme najbolji timovi dožive neki kiks, ali stvari dolaze na svoje mesto kako sezona odmiče. Favoriti su se izdvoili na čelu tabele. U Grupi A u Dalijanu dominantan je šampion Guangdžou Evergrande, dok je prošlosezonska trećeplasirana ekipa u najmnogoljudnijoj zemlji na svetu i prvak iz 2018. godine, Šangaj SIPG, vodeći u Sučou, mada ima velikog rivala u vicešampionu Peking Guanu.

SIPG je na papiru ima najzvučnija imena. Godinama igru ovog tima nose Brazilci Hulk i Oskar, dok je od prošlog leta tu i Srbin sa austrijskim pasošem Marko Arnautović. Nekadašnji napadač Stouka i Vest Hema nije igrao za svoju reprezentaciju na startu Lige nacija protiv Norveške u Oslu. Od ovog trija se najviše očekuje u redovima ekipe iz Šangaja. Na početku sezone odličan je bio i Rikardo Lopes, pojačanje iz korejskog Đeonbuka. Od stranca tu je i iskusni vezista iz Uzbekistana Odil Ahmedov.

Izabrane vesti

Rival u današnjem (12.00) prvom meču devetog kola Grupe B je Hebei, ekipa koja je u ovu sezonu ušla sa skromnijim ambicijama, bez zvučnih pojačanje koja su bila prethodnoh godina. Nema više Ezekijela Lavecija i Havijera Maskerana. Najbolji igrač tima u ovom šampionatu je Brazilac Marsao, strelac četiri gola.

U prvom delu sezone, SIPG je slavio sa 4:0 uz dva gola Arnautovića i Lopeza. Ekipa koju sa klupe vodi Portugalac Vitor Pereira jedina je u ligi bez poraza. Ima tri vezane pobede u Superligi, uz devet golova za poslednjiih 270 minuta šampionata. Oskar i Marko Arnautović su najbolji strelci tima sa po pet golova. Na početku sezone je Hulk bio povređen, ali se krajem prošlog meseca vratio u tim. Očekiuje se sigurna pobeda SIPG-a.

Tradicija je na strani tima iz Šangaja koji nikada nije poražen od Hebeija. Na devet utakmica ima sedam trijumfa, dok su dva meča završena bez pobednika.

U drugom meču dana (14.00) sastaju se novi superligaši, Đindao i Šiđadžuang. Oba tima gaje nadu da mogu do četvrtog mesta i plasmana ua plej-of. Za Đindao igra nekadašnji srpski reprezentativac Jagoš Vuković. Nekadašnji štoper Olimpijakosa standardan je u timu ove sezone. U prvom delu šampionata bilo je 2:2 u meču ova dva tima. Na pet poslednjih utakmica Đindaa i Šiđadžuanga četiri puta je dolazio tip 3+.

KINA – 9. KOLO

GRUPA A (DALIJAN)

Henan - Dalijan 0:4 (0:2)

/Rondon 2, Hamšik 29, Larson 48, Ke Džao 65ag/

Šandung - Đangsu 0:1 (0:0)

/Eder 65/

Petak

Šendžen - Šangaj Šenhua 0:0

Guangdžou Evergrande - Guangdžou R&F 2:1 (0:0)

/Taliska 74, Paulinjo 90+3 - Žengju 62/

GRUPA B (SUČOU)

Subota

12.00: (7,00) Hebei (4,50) Šangaj SIPG (1,40)

14.00: (3,60) Đindao (3,45) Šiđadžuang (1,95)

Nedelja

12.00: (3,60) Tjenđin Teda (3,45) Čungćing (1,95)

14.00: (5,30) Vuhan (3,70) Peking Guan (1,60)

***kvote su podložne promenama



tagovi

HebeiŠangaj SIPGKinaKina 1ĐindaoOskar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara