Maroni (©AFP)
Maroni (©AFP)

Sankcije Rusije upropastile transfer Midtjilandovog napadača u Brazil

Vreme čitanja: 3min | čet. 03.03.22. | 23:11

Internasional je uoči duela sa Globom (petak, 01.30) u 1. kolu Kupa saopštio da neće dovesti Maronija iz Danske zbog rata u Ukrajini

Kako rat u istočnoj Evropi može da upropasti transfer u Južnoj Americi? Pokazao nam je Internasional. Velikan iz Porto Alegrea je saopštio da je odustao od dovođenja Maronija iz Midtjilanda zbog toga što su u klubu zabrinuti da će finansijsku situaciju da im pokvare sankcije Rusiji. Uoči duela sa niželigašem Globom (petak, 01.30 časova) potvrđeno je da Maroni ostaje u Danskoj.

Jednostavno, problem je nastao zbog Zenita. Tim iz Sankt Peterburga je u januaru kupio od Internasionala mladog napadača Jurija Alberta za 25.000.000 evra, a dogovoreno je da to obeštećenje bude isplaćeno kroz tri rate. Međutim, u međuvremenu je došlo do rata u Ukrajini, podignute su sankcije Rusiji i Brazilci se opravdano plaše da će te uplate da kasne.

Izabrane vesti

Inter iz Porto Alegrea je računao da od tog novca plati Midtjilandu Maronija, pa sada ne želi da rizikuje. Jednostavno, novca u kasi nema, a ako Zenit ne bude u mogućnosti da isplati na vreme Jurija Alberta, Brazilci bi kasnili sa plaćanjem Dancima. Onda bi morali da plate i penale, što svakako ne bi bilo domaćinsko poslovanje.

Maroni je došao u Midtjiland u avgustu prošle godineiz Atletiko Mineira za 4.500.000 evra, ali nije se snašao u Danskoj. Odigrao je ove sezone samo devet mečeva, tek 211 minuta, bez ikakvog učinka. To je Internasional hteo da iskoristi, ali je odustao iz opravdanih razloga. Samo, pitanje je da li bi i neki drugi klubovi isto postupili ili bi, kada dođe vreme za naplatu, Dance uputili ka Sankt Peterburgu.

01.30: (12,0) Globo (5,50) Internasional (1,23)

Internasional je loše otvorio sezonu, mada deluje da u Porte Alegreu nisu previše zainteresovani za šampionat Gaučo. Igrali su uglavnom sa kombinovanim sastavima i pretežno – gubili! Imaju samo tri pobede iz osam utakmica i trenutno nisu na poziciji koja vodi u plej-of.

Doduše, to može da se promeni kada budu odigrali odložen meč sa najvećim rivalom Gremiom. Pre pet dana je ta utakmica morala da se odloži, zato što su navijači kamenovali autobus sa Trikolorima i tom prilikom su povređeni neki igrači.

Kup Brazila je daleko važniji Internasionalu od saveznog šapionata. Niželigaš ne bi smeo da predstavlja ozbiljniju prepreku, ali su Crveni ipak oprezni. Debitovaće noćas Fabrisio Bustos, argentinski desni bek, koji je ove zime došao iz Independijentea za 1.250.000 evra. Bustos nije odigrao nijedan meč skoro tri meseca, pitanje je zato u kakvoj je fizičkoj spremi. Ipak, najavljeno je da će da bude noćas starter.

Zbog povreda Internasional će protiv Globa sigurno da bude bez Merkada i Tijaga Barbose. Njih dvojica nisu trenirali tokom nedelje i nisu otputovali na utakmicu.

Pobednik noćašnejg susreta igraće u 2. kolu protiv Brazilensea. On je u prvom kolu eliminisao Humaltu.

KUP BRAZILA – 1. KOLO (NAJZANIMLJIVIJI MEČEVI)

Sreda

Mirasol – Gremio 3:2 (2:2)

Porto Veljo – Žuventud 1:2 (1:1)

Aitos – Sport Resife 1:0 (0:0)

Četvrtak

Feroviarija – Vasko da Gama 0:1 (0:1)

Portugesa – CRB 1:0 (0:0)

Petak

00.30: (3,20) Kastanhal (3,00) Vitorija (2,30)

01.30: (12,0) Globo (5,50) Internasional (1,23)

***Kvote su podložne promenama


tagovi

MidtjilandInternasionalZenitKup Brazila

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara