©Star Sport
©Star Sport

Sanogo razmišlja o odlasku iz Crvene zvezde

Vreme čitanja: 2min | sre. 01.06.22. | 08:43

Vezisti iz Obale Slonovače se nije svidela odluka da se ne nađe u startnoj postavi u nedavnom finalu Kupa Srbije protiv Partizana

Početkom aprila delovalo je više nego izvesno da će Seku Sanogo staviti paraf na novi ugovor do juna 2024. godine, ali je izgleda došlo do promene planova kada je u pitanju više nego pouzdani vezista iz Obale Slonovače. Kako saznaje Mozzart Sport, stameni prvotimac crveno-belih razmišlja da napusti stadion Rajko Mitić šest meseci pre isteka aktuelnog ugovora.

Sanogu se nije svidela odluka da se ne nađe u startnoj postavi u nedavnom finalu Kupa Srbije protiv Partizana. Šef struke Dejan Stanković odlučio se za tandem Gelor Kanga - Slavoljub Srnić, ispred kojih je bio Mirko Ivanić, dok je defanzivni vezista iz Obale Slonovače čitavu utakmicu presedeo na klupi za rezervne igrače. Pre toga vladalo je opšte mišljenje u fudbalskoj javnosti da se Crvena zvezda ne može zamsliti bez Sanoga u tako fizički zahtevnim mečevima, ali se Stanković odlučio za određeni rizik i pogodio u metu. Crveno-beli su uspeli da odbrane duplu krunu, ali su dobili i nezadovoljnog Sanoga, pa ostaje da se vidi da li će to sve rezultirati i iznenadnim rastankom.

Izabrane vesti

Odlični vezista je makslimalno odradio minute i poverenje u prethodne dve i po godine. U Crvenu zvezdu je došao na pozajmicu iz Al Itihada, a godinu dana kasnije zvanično je postao igrač crveno-belih. U međuvremenu je osvojio tri šampionske titule i dva nacionalna kupa, te igrao dve grupne faze Lige Evrope. Sakupio je 78 nastupa u dresu srpskog šampiona i postigao četiri gola uz pet asistencija.

Sa druge strane, dolaskom Kingsa Kangve može se reći da je srpski šampion započeo proces renoviranja i podmlađivanja veznog reda. Crveno-beli još uvek rade na angažovanju Edmunda Ada iz moldavskog Šerifa, tako da bi sa njegovim dolaskom manevar Crvene zvezde dobio potpuno nov izgled i svežu krv.

Seku Sanogo ima 33 godine, karijeru je započeo u ekipi Afrika Sports iz Obale Slonovače, a u Švajcarsku je stigao u januaru 2011. godine kada je potpisao za Tun. Njegove kvalitete je prepoznao Jang Bojs, gde je izrastao u jednog od najboljih igrača ekipe iz Berna. Sve to je rezultiralo odlaskom Al Itihad za obeštećenje od 7.000.000 evra u januaru 2019. godine. Ipak, finansijski problemi sa kojima se kasnije suočio klub iz Saudijske Arabije i neredovne isplate primanja igračima omogućile su Crvenoj zvezdi da ga dovede u svoje redove. Sanogo je kasnije tužio klub iz Džede, a FIFA presudila da vezista na ime dugovanja mora da dobije čak 5.000.000 dolara. Sve to bi na sutrašnjem ročištu trebalo da potvrdi Međunarodni sud za sportsku arbitražu.


tagovi

Seku Sanogo

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara