Foto: Starsport
Foto: Starsport

Santa Klara se dva puta vratila i nanela Sportingu prvi poraz u prvenstvu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 07.01.22. | 21:31

Seriji šampiona Portugalije došao je kraj na Azorskim ostrvima – 3:2 (1:1)

Dva tima su do večeras bila neporažena u Primeiri, ali će taj epitet posle uvodnog meča 17. kola nositi jedino Porto. Sporting je bez istog ostao tamo gde je malo ko mogao da očekuje – na Azorskim ostrvima. Santa Klara je u Ponte Delgadi dočekala šampiona Portugalije, ekipu koja je bila u seriji od 11 prvenstvenih pobeda, ali je to nije nateralo da podigne belu zastavicu i preda se bez borbe.

Nije Santa Klaru pokolebalo ni to što je dva puta morao da juri zaostatak, pokazala je lisabonskoj ekipi zube, karakter i upornost, vratila se oba puta u život i na kraju zasluženo nanela Lavovima prvi poraz u sezoni – 3:2 (1:1).

Izabrane vesti

Iako to nije zaslužio, Sporting je u nadoknadi vrlo lako mogao da izvuče bod. Sebastijan Koateš je pohitao u šesnaesterac rivala, sjajno odložio loptu za Paulinja posle centaršuta sa desne strane, ali je najbolji strelac lisabonske ekipe sa pet metara promašio čitav gol!

Domaćin nije najbolje otvorio meč, Palinja je već u desetom minutu posle kratke kombinacije na desnom boku opalio sa dvadesetak metara po zemlji i doveo Sporting u vođstvo. Sredinom poluvremena Santa Klara je mogla do izjednačenja, ali je Žan Patrik posle odličnog prodora šutirao preslabo u situaciji jedan na jedan. Tri minuta kasnije isti igrač se iskupio i perfektan centaršut Pjera Sanje zakucao glavom u mrežu.

Drugo poluvreme otvoreno je još jednim rano primljenim golom domaćina, ovog puta nakon precizne duge lopte Pedra Gonsalveša i voleja slabijom nogom Pabla Sarabije. Ovog puta, odgovor Santa Klare bio je još ekspresniji. Več u narednom napadu - izjednačenje. Linkoln je dodao do Patrika, strelac prvog gola mu odmah vratio, a ovaj po ulasku u šesnaesterac rivala pogodio dalji ugao Adanovog gola.

Mogao je u svega nekoliko minuta Santa Klara do potpunog preokreta, samo da Krisan u kontri sa sedam metara nije promašio zicer. Međutim, ono što nije uspelo brazilskom napadaču, jeste rezervisti Rikardinju u 78. minutu. Ponovo je najveći deo posla odradio Linkoln, oteo je loptu čuvaru na sredini terena, promešao dvojicu rivala na šesnaestercu i odložio loptu za Rikardinja koji je u punom trku opalio pod prečku za neverovatni preokret i prvu pobedu Santa Klare nad Sportingom.

Šampion je u finišu pokušao da dođe do boda, ali sve do drugog minuta nadoknade nije uspeo da pripreti Marku Roči. Tada je golman gostiju praktično bio savladan, ali Paulinjo nije bio dovoljno koncentrisan.



tagovi

Sporting LisabonSanta KlaraPrimeira

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara