Nikola Kuveljić (©Starsport)
Nikola Kuveljić (©Starsport)

Santa Klara zove Nikolu Kuveljića

Vreme čitanja: 2min | pon. 20.06.22. | 11:32

Bivši igrač Javora se verovatno rastaje sa Vislom

Upoznala je srpska javnost Santa Klaru prošlog leta, a ove bi mogao da je upozna jedan Srbin. Nikola Kuveljić ima poziv portugalskog kluba da se preseli u Ponta Delgadu i karijeru nastavi u članu Primeire.

Sa Azorskih Ostrva je stigla ponuda na adresu 25-godišnjeg Beograđanina, koji se nalazi na izlaznim vratima Visle, što sugeriše da bi posao mogao da bude realizovan. Jedan od glavnih razloga takvom scenariju je činjenica da je klub iz Krakova ispao iz Ekstraklase i da posle razočaravajuće sezone poljskog velikana Kuveljić ne vidi sebe više u toj sredini.

Izabrane vesti

S obzirom da proživljava neke od najtežih trenutaka u bogatoj istoriji, Visla (14 titula, četiri pehara kupa) nije u stanju da zadrži igrački kadar iz minule sezone, posebno ne strance. Niti se Nikoli ostaje u Krakovu, da igra drugoligaški fudbal, pa je rastanak skoro izvestan, uprkos činjenici da je nekadašnjem prvotimcu Javora ostala još godina ugovora i još toliko opciono.

Situaciju pokušava da iskoristi Santa Klara, tako što je tokom proleća ispratila učinak Nikole Kuveljića i želi da ga angažuje kako bi proširila kapacitete u veznom redu. Pogotovo ako se zna da je „kratka“ na mestima zadnjih veznih: Nene je prešao u Jagjeloniju, pominje se transfer Japanca Hidemase Morite (zainteresovani Sporting, Braga, Fenerahče), a u toj varijanti bi klub sa stadiona „San Migel“ ostao samo na iskusnom Andersonu Karvalju. A kako su Brazilcu već 32 godine kao rešenje se ukazuje Kuveljić.

I sve to posle dve godine provedene u Krakovu, gde je odigrao 42 utakmice za Vislu i postigao jedan gol. Zanimljivo, baš posle pogotka Gurnjiku u trijumfu 4:1  nestao je sa radara stručnog štaba i u finišu prvenstva nije dobijao šansu, iako je prethodno ostavio vrlo povoljan utisak na poslodavce.

Kuveljić je tokom mandata u Javoru dovodio u vezu sa Partizanom, dok je na klupi crno-belih sedeo Savo Milošević, ali ga je Javor januara 2020. prodao u Vislu. Sad je visoki vezista na pragu drugog inostranog angažmana. 



tagovi

Nikola KuveljićSanta Klara

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara