Santi Mina (Reuters)
Santi Mina (Reuters)

Santi Mina osuđen na četiri godine zatvora, Selta ga precrtala

Vreme čitanja: 2min | sre. 04.05.22. | 11:45

Nekadašnji mladi reprezentativac Španije udaljen iz prvog tima

Nekadašnji mladi reprezentativac Španije i napadač Selte Santi Mina osuđen je na četiri godine zatvora zbog seksualnog zlostavljana. Presudu je doneo Sud u Almeriji zbog događaja iz juna 2017. godine kada je ofanzivac nastupao za Valensiju.

Naime, sud je odbacio optužbe tužilaštva za seksualni napad za koje je predviđena kazna i do devet i po godina iza rešetaka i osudio ga za seksualno zlostavljanje ženske osobe, dok je njegovog prijatelja i nekadašnjeg saigrača iz Selte Davida Goldara (trenutno fudbalera Ibice), okarakterisao potpuno nevinim. Krivično delo dogodilo se 2017. godine u gradiću Mohakaru.

Izabrane vesti

Uz zatvorsku kaznu koja mu je izrečena, Mina je dobio zabranu prilaska žrtvi na manje od 500 metara u trajanju od 12 godina i moraće da plati odštetu u iznosu od 50.000 evra.

Tokom sudskog procesa lekari Instituta za pravnu medicinu u Almeriji potvrdili su da genitalna trauma kod žrtve odgovara seksualnom napadu, a psiholozi su dijagnostifikovali simptome postraumatskog stresnog poremećaja.

Selta se zvaničnim saopštenjem odmah ogradila od fudbalera koji je noseći njen dres od leta 2019. do danas upisao 163 nastupa, 42 gola i 17 asistencija.

"Kao rezultat presude Trećeg odeljenja pokrajinskog suda u Almeriji, klub Selta je odlučio da pokrene disciplinski postupak po pitanju Santijaga Mine, kako bi se razjasnije njegove radne obaveze. Iz predostrožnosti je odlučeno da se privremeno udalji sa treninga prvog tima... Selta poštuje pravo igrača na odbranu, ali je u obavezi da preduzme mere u skladu sa događajima i postupcima koji narušavaju imidž kluba i direktno napdaju njegove vrednosti. Time najoštrije osuđujemo zločin naveden u sudskoj presudi", navodi se u saopštenju kluba iz Viga.


tagovi

Santi MinaSeltazatvor

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara