Santijago Bernabeu - najskuplje renoviranje u istoriji sporta!

Vreme čitanja: 2min | uto. 26.03.24. | 14:27

Cena još jednom skočila, bližimo se zajmu od 2.000.000.000 evra koji će Real da vraća do 2053.

Real Madrida skupo plaća cenu želje da Santijago Bernabeu ostane na mestu na kom je izgrađen i da u osnovi zadrži enterijer koji ga krasi već decenijama. Rekonstrukcija započeta pre tri godine, odnosno njen završetak odlagan je u nekoliko navrata, da bi prema poslednjim projekcijama do zvaničnog otvaranja novog čuda od stadiona (bez sumnje najmodernijeg na planeti) trebalo da dođe između tokom maja ili juna.

E sad, koliko će sve to koštati kad se crta podvuče?

Izabrane vesti

I u tom smislu se dosta toga menjalo od 2021. do danas. Od prvobitne procene da će renoviranje stajati nešto preko 900.000.000 evra, došlo se do maltene nestvarnih brojki. Prema novinaru britanskog The Athletic, s dobrim kontaktima u madridskom klubu, računajući poslednji kredit podignut u oktobru prošle godine, trošak će narasti na astronomskih 1.760.000.000 evra!

U ovu nisu uračunate kamate.

I dok stručnjaci smatraju da su prve dve pozajmice uzete pod povoljnim uslovima, ova treća baš i nije. Zbog svega toga, rok otplate produžen je na 2053. godinu?!

Matematičari su proračunali da će Real Madrid svake godine - do 2053 - na vraćanje zajma morati da izdvoji 66.000.000 evra, iliti preko 1.900.000.000!

Kada sve bude završeno na stadionu Santijago Bernabeu postojaće mogućnost uklanjanja trave sa terena za samo nekoliko minuta, potpuno zatvaranje krova, dok će video bim i semafor biti nalik onima u elitnim košarkaškim dvoranama, samo neuporedivo veći.

Zahvaljujući multifunkcionalisti u Madridu će moći da se organizuju NFL ili NBA utakmice, veliki koncerti, simpozijumi... Očekuje se da dobar deo uloženog bude vraćen samo od sporednih sadržaja.

Stari plan Florentina Pereza je da prvo zvanično pojavljivanje na rekonstruisanom Bernabeuu bude ono Kilijana Embapea, koji bi tog časa bio predstavljen kao vođa novih Galaktikosa.


tagovi

santijago bernabeu

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara