Santjago Solari (ⒸReuters)
Santjago Solari (ⒸReuters)

Santijago Solari se vraća u Meksiko?

Vreme čitanja: 1min | uto. 29.12.20. | 14:56

Bivši trener Real Madrida dobio poziv Amerike

Argentinska porodica Solari mogla bi uskoro ponovo da ima člana u meksičkom fudbalu. Reč je o Santjagu Solariju, bivšem treneru Real Madrida, kog na svojoj klupi želi Amerika.

Rekorder po broju titula (13) u minuloj sezoni stigao je samo do četvrtfinala plej-ofa, a onda je eliminisn i u polufinalu KONKAKAF Lige šampiona, pa je pre nedelju dana otpušten Migel Erera.

Izabrane vesti

Kao prvog kandidata da ga nasledi meksički mediji navode Solarija, koji je svojevremeno nastupao za Atlante, dok je njegov stric Horhe svojevremeno vodio upravo Ameriku, a brat David igrao u Meksiku za Pumas.

Santijago Solari je trenerski zanat pekao u Realovoj Kastilji, a 2018. mu se ukazala prilika da debituje i kao trener prvog tima madridskog kluba. Uskočio je kao prelazno rešenje umesto smenjenog Đulena Lopetegija, ali nije uspeo da se proslavi. U samo nedelju dana Real je eliminisan u osmini finala Lige šampiona od Ajaksa, u polufinalu Kupa kralja izgubio je od Barselone, a ostao je i bez šansi za titulu u Primeri.

U 32 utakmice imao je 22 pobede, dva remija i osam poraza. Prvi tim „kraljevskog kluba“ vodio je od 30. oktobra 2018. do 11. marta 2019, kada je se vratio Zinedin Zidan. Od tada je Solari bez angažmana, pa se očekuje da preuzme Ameriku.



tagovi

Santijago Solari

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara