Andre Silva (©Reuters)
Andre Silva (©Reuters)

Santos čuva najbolje za Luksemburg, ali pobeda je imperativ

Vreme čitanja: 3min | sub. 09.10.21. | 08:57

Portugalija se sprema za ključne mečeve u kvalifikacijama za Mundijal, a večeras u Algarveu dočekuje Katar u prijateljskom odmeravanju

Posle nešto više od mesec dana, u narednoj pripremnoj utakmici, selekcija Portugalije će se ponovo nadmetati sa fudbalerima iz zemlje organizatora Svetskog prvenstva 2022. godine, Katarom. Tog 4. septembra momci Fernanda Santosa preslišali su rivala sa 3:1 u Debrecinu, a sada ga dočekuju u Algarveu u nastojanju da vežu četvrtu uzastopnu pobedu u svim takmičenjima (21.15).

Portugalija je trenutno na vrhu Grupe A sa 13 bodova iz pet odigranih utakmica, dok se Katar automatski kvalifikovao za Mundijal naredne godine kao domaćin turnira. Selesao je do sada impresionirao u svojoj grupi, pobedivši na četiri i remizirajući u jednom meču, čime je zaseo na vrh, dva boda ispred drugoplasirane Srbije, koja večeras ima šansu da slavljem u Luksemburgu preuzme pol-poziciju.

Izabrane vesti

21.15: (1,20) Portugalija (6,75) Katar (14,0)

Santosov tim je tokom septembarske međunarodne pauze zabeležio tri uzastopne pobede, bacivši na kolena Republiku Irsku i Azerbejdžan u kvalifikacionoj misiji, pored trijumfa nad Katarom od 3:1 u prijateljskom odmeravanju. Selesao sada ima još tri utakmice u Grupi A protiv Luksemburga, Republike Irske i Srbije, a pobednicima Evropskog prvenstva 2016. preostaje još dosta posla da osiguraju svoje mesto na smotri najboljih reprezentacija planete.

Portugalija je bila prisutna na svakom od proteklih pet izdanja Svetskog prvenstva, ali je razočarala poslednjih godina. Ispali je u grupnoj fazi 2014. godine, a 2010. i 2018. stigla je samo do osmine finala. Selesao nije za otpisivanje zbog kvaliteta koji poseduje, a Santos će želeti da ovo prijateljsko "mačevanje" prođe bez ikakvih povreda uoči veoma važnog okršaja sa Luksemburgom 12. oktobra.

Posle beznačajnog Eura proteklog leta Portugalci su uspešno uskočili u kvalifikacioni ciklus. U septembru su prvo savladali Republiku Irsku na svom terenu (2:1), dok su slavili još jedan rekord Kristijana Ronalda u vidu 111 golova za nacionalni tim, čime je postao najefikasniji igrač u istoriji reprezentativnog fudbala. Tri dana kasnije, u mađarskom Debrecinu, savladali su Katar u pripremnom nastupu, a onda su briljirali na gostovanju Azerbejdžanu (3:0).

------------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

------------------------------

UEFA je pozvala Katar da "učestvuje" u evropskim kvalifikacijama u cilju pripreme za Svetsko prvenstvo, a arapska selekcija se pridružila Grupi A. Katar je pobedio prva dva prijateljska meča protiv Luksemburga i Azerbejdžana, a potom je remizirao sa Republikom Irskom, doživeo pomenuti poraz od Selesaa i Srbije, dok je pre mesec dana igrao nerešeno sa Luksemburgom 1:1.

Fernando Santos nije mogao da računa na napadača Fransiska Trinkaa, koji je pozitivan na korona virus, ali u jakom sastavu i dalje su Pepe, Bruno Fernandes, Bernardo Silva i Kristijano Ronaldo. Očekuje se da će Santos da rotira zbog prirode takmičenja, jer reprezentacija ima mnogo bitniju utakmicu protiv Luksemburga tri dana kasnije.

Diogo Dalot, Žoao Mario, Andre Silva i Gonsalo Guedes mogli bi da startuju, a Ronaldo, Fernandes i Ruben Dijas potencijalno bi mogli da presede meč na klupi.


tagovi

reprezentacija Portugalareprezentacija Katara

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara