Fabio Karilje (©Reuters)
Fabio Karilje (©Reuters)

Santos sa šestim trenerom u 2021. godini dočekuje Baiju

Vreme čitanja: 2min | sub. 11.09.21. | 23:10

Brazilski stručnjak Fabio Karilje u noći između subote i nedelje, od 02.00 časova po srednjeevropskom vremenu debituje na klupi Alvinegra u 20. kolu Serije A

Nemaju u Santosu mnogo strpljenja za trenere. Čim malo ne ide – menjaj! Tom parolom vode se u Vola Belmiru, pa su samo u 2021. godini smenili čak petoricu šefova stručnog štaba. Brzo su pronašli i šestog, legendu Korintijansa Fabija Karilja, koji će debitovati u noći između subote i nedelje, u 20. kolu Serije A protiv Baije.

Poslednji posao Karilja je bio u Saudijskoj Arabiji, vodio je Al Itihad iz Džede. Nije uspeo da osvoji titulu, pa je napustio Aziju i vratio se u Brazil. U svojoj domovini je 47-godišnji stručnjak vodio samo Korintijans, sa kojim je imao mnogo uspeha, doduše više kao asistent nego kao glavni trener. Učestvovao je u osvajanju Kopa Libertadoresa (2012. godine), Svetskog prvenstva za klubove, tri titule u Brazilu, Kup Brazila i Rekopa Sudamerikanu. O takvim rezultatima sada maštaju u Santosu.

Izabrane vesti

02.00: (2,25) Santos (3,20) Baija (3,35)

Karilje je nasledio Fernanda Diniza, koji je izdržao na poslu četiri meseca. U tom periodu su crno-beli beležili loše rezultate, tek su 14. na tabeli Serije A. Diniz je dobio otkaz posle poraza od Kujabe (2:1), drugog uzastopnog i šestog meča bez trijumfa. Prethodno je eliminisan iz Kopa Sudamerikane od Libertada.

Santos je noćas bez velikog broja prvotimaca, a to i utiče na loše rezultate u poslednje vreme. Emilijano Velazgez je suspendovan, Luiz Felipe, Džon, Madson, Kaiki, Žobson, Sandi i Kevin Maltus su na bolovanju i sigurno neće igrati protiv Baije, dok su neivesni Žoao Paulo, Žean Mota i Lukas Braga.

Sa druge strane Baija je samo bez dvojice igrača. Rosi se povredio u prošlom kolu, u trijumfu nad Fortalezom (4:2). Takođe, Mateus Tešira je dobio žuti karton u finišu prvog poluvremena i sada mora da odradi suspenziju od jednog meča. Svi ostali igrači su u protokolu za duel sa Santosom.

Ove godine su Baija i Santos dva puta odmerili snage, a Alvinegri su oba susreta napustila loše raspoloženi. Baija je odbranila prednost domaćeg terena, u februaru je slavila sa 2:0, a u maju sa 3:0.

U gostima međutim odavno nije pobedila. Protiv Santosa poslednji put još 2012. godine, sa 3:1, posle čega je doživela šest uzastopnih poraza. Računajući sve mečeve koje je odigrala u gostima, Baija nije slavila na poslednjih šest utakmica, od 4. jula i gostovanja Šapekoenseu (2:0). Na čak pet duela od tog nije uspela da postigne ni gol.


tagovi

Brazil 1Južna AmerikaSantosBaija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara