Sao Paulov Lusijano (©Reuters)
Sao Paulov Lusijano (©Reuters)

Sao Paulo pogađao i dobijao crvene kartone u Čileu, revanš na Morumbiju biće rutina (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pet. 01.07.22. | 04:41

Brazilci uprkos dva isključenja došli na korak do plasmana u četvrtfinale Kopa Sudamerikane

Bez posebnog žara učestvuje Sao Paulo u Kopa Sudamerikani, ali i pored toga što je trener Rožerio Seni odlučio da u drugom po važnosti međunarodnom klupskom takmičenju u Južnoj Americi igra sa igračima koji ređe dobijaju šansu u prvenstvu i kupu Brazila, njegov tim pobeđuje.

Sigurno je Sao Paulo prošao kroz grupnu fazu, sakupivši 16 od mogućih 18 bodova, a na odličnom su putu Trikolori da se plasiraju u četvrtfinale. Iako u gostima, brazilski tim bio je ubedljiv protiv čileanske Universidad Katolike - 4:2 (3:0).

Izabrane vesti

Penal u 15. minutu omogućio je Reinaldu da dovede svoj tim u vođstvo, a s dva pogotka do odlaska na odmor Lusijano je najavio pobednika. Domaćini su uspeli da nakon samo dva minuta igre u drugom delu smanje zaostatak, međutim, ne i da meč učine zanimljivijim. Iako su u 51. minutu ostali s igračem manje zbog isključenja Igora Vinisijusa, gosti iz Sao Paula uspeli su desetak minuta kasnije da postignu i četvrti gol. Precizan je bio iskusni Argentinac Džonatan Kaleri, nekadašnji igrač Boke Juniors, Vest Hema, Las Palmasa, Alavesa, Espanjola, Osasune, ali je potom Senijeva ekipa ostala bez još jednog igrača (Rodrigo Nestor 73. minut), a to su već Čileanci umeli da iskoriste i pogode za kakvu-takvu nadu u revanšu, mada deluje da će Sao Paulo imati rutinski zadatak da sačuva stečenu prednost.

Nagoveštava to i činjenica da četvorostruki uzastopni šampion Čilea nije uspeo da iskoristi novo, treće isključenje u protivničkom timu. Ovaj put van igre je u 87. minutu morao pomenuti Kaleri, ali i sa trojicom manje u polju gosti su uspeli da se odbrane u poslednjih nekoliko minuta.

Ispao je Universidad iz Kopa Libertadoresa. ali se kao trećeplasirani tim svoje grupe preselio u Kopa Sudamerikanu. Deluje da mu 7. jula na Morumbiju predstoji kraj na međunarodnoj sceni za ovu sezonu, mada, videćemo kakvu će postavu Seni sastaviti za taj meč s obzirom na trojicu suspendovanih i još nekoliko povređenih prvotimaca. U Čileu nisu igrali od ranije povređeni Alison, Nikao i Gabrijel Sala, ali ni Luis Santos i Andres Kolorado koji od od nedavno van konkurencije za tim. Moraće nekadašnji golman izgleda da izvede jači tim nego što želi, odnosno da uvede neke od standardnih prvotimaca koje bi radije odmarao za pokušaj da se uhvati priključak s gornjim delom tabele brazilskog prvenstva.

KOPA SUDAMERIKANA – OSMINA FINALA (PRVI MEČEVI)

Sreda

Nasional - Union Santa Fe 2:0 (2:0)

/Fagundez 4, Lozano 21/

Kolo Kolo - Internasional 2:0 (1:0)

/Lusero 12, Solari 55/

Četvrtak

Strongest - Seara 1:2 (1:0)

/Ursino 5 - Erik 76, Ze Roberto 90+3/

Deportivo Kali - Melgar 0:0

Deportivo Tačira - Santos 1:1 (1:0)

/Zanoselo 30ag - Angulo 86/

Petak

Independijente del Valje - Lanus 2:1 (1:0)

/Šunke 45, Ajovi 90 - Belmonte 60/

Olimpija Asunsion - Atletiko GO 2:0 (1:0)

/Gonzalez 36, Silva 56/

Universidad Katolika - Sao Paulo 2:4 (0:3)

/Zamperdi 47, Valensija 85 - Reinaldo 15 pen, Lusijano 28, 39, Kaleri 63/


tagovi

Sao PauloKopa SudamerikanaUniversidad Katolika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara