Oskar Kardozo (Foto: AFP)
Oskar Kardozo (Foto: AFP)

Saobraćajna nezgoda nije ostavila trag, Kardozo dominirao u petardi Libertada protiv Amelijana (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 11.04.23. | 02:38

Iskusnog napadača ništa ne može da zaustavi

Savladao je paragvajski Libertad ekipu Atletiku Mineira na startu Kopa Libertadores i to uradio bez najboljeg strelca Oskara Kardoza. Iskusni napadač je neposredno pred put za Brazil doživeo lekšu saobraćajnu nezgodu, ali sada je jasno da nije ostavila traga.

Bivši as Benfike se vratio na teren i sa trakom oko ruke predvodio lidera Aperture do važnog i veoma ubedljivog trijumfa nad Amelijanom - 5:2 na teškom gostovanju.

Izabrane vesti

Kardozo je učestvovao u tri od četiri pogotka Libertada, pre nego što je izašao iz igre u 74. minutu, da bi njegovi saigrači još jednom pronašli put do mreže rivala do kraja susreta. Tako je sastav iz Asunsiona podebljao lidersku poziciju na tabeli, pa posle 11 kola ima 28 bodova. Amelijano je doživeo prvi poraz posle četiri utakmice u kojima je osvojio 10 od mogućih 12 bodova.

Interesantno je da je domaćin poveo i to maestralnom pogotkom Fredija Vere iz slobodnog udarca u devetom minutu. Samo tri su bila potrebna Kardozu da poravna. Sjajno ga je uočio i još bolje uposlio Ektor Viljalba sa leve strane, pa je stamenom napadaču bilo potrebno samo da se pokloni i zatrese mrežu rivala.

Ipak, Vera je bio neumoljiv, pa je u 22. minutu sa kreča vratio prednost Amelijanu. Do odlaska na odmor nije bilo promene rezultata.

Ipak, po povratku sa pauze, igrao je samo jedan tim. Već u 48. minutu Kardozo glavom spušta loptu ka Lukasu Sanabriji, koji efektnim udarcem iz kaznenog prostora rivala poravnava rezultata.

Deset minuta kasnije, penal za Libertad. Očekivano, Kardozo je preuzeo odgovornost, stavio loptu na kreč i levicom poslao projektil u mrežu domaćina za preokret.

U 71. minutu je Dijego Gomez povisio prednost Libertada, da bi Lorenzo Melgareho stavio tačku pogotkom u 81. minutu.

PARAGVAJ 1 (APERTURA) – 11. KOLO

Subota

Nasional – Trinidense 0:1 (0:1)

/Alvarez 2/

Nedelja

Lukenjo – Gvairenja 0:0

Resistensija – Olimpija Asunsion 0:3 (0:1)

/Zarate 26, Kardoso 80, Bruera 90+8pen/

Ponedeljak

Sero Portenjo – Takuari 1:0 (0:0)

/Dijego Čurin 49/

Amelijano - Libertad 2:5 (2:1)

/Vera 9, 22p - Kardozo 12, 58p, Sanabrija 48, Gomez 71, Melgareho 81/

Utorak

Guarani - General Kabaljero U TOKU



tagovi

LibertadAmelijanoParagvaj 1Oskar Kardoso

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara