""
""

Šaponjić seje optimizam pred utakmicu generacije: Jović i ja možemo ovo da rešimo! (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | uto. 29.03.16. | 09:06

“Francuzi su jaki, imaju moćna krila, ali mi imamo igrače koji su bili akteri većih utakmica”, poručuje za naš portal najbolji strelac omladinske reprezentacije

Najbolji je strelac dosadašnjih kvalifikacija za Prvenstvo Evrope. Pokazao je i u dresu Partizana i Benfike B da ima šlifa da postane vrsan napadač. U meču Srbije i Francuske (14.30) koji je odlučujuć za prolazak naše omladinske reprezentacije na šampionat Starog kontinenta, sve oči će biti uprte u Ivana Šaponjića.

Sa dosadašnjih šest golova gurao je Orlove napred, davao je podstrek i nadu da igrači koje predvodi Branislav Nikolić mogu da se nađu na evropskoj smotri u Nemačkoj. Sada je ostao još taj jedan korak.

Izabrane vesti

Onaj najteži.

Šaponjić u razgovoru za MOZZART Sport  ističe da će on i njegovi saigrači u Kragujevcu dati sve od sebe i da će napadati od prvog minuta. Jer nas samo pobeda vodi dalje.
"Spremili smo se dobro. Dogovorićemo taktiku na treningu, nisam siguran u kojoj ćemo formaciji nastupiti, ali u svakom slučaju idemo na pobedu. Ne osećamo pritisak zasad, možda pred meč bude drugačije. Ima tu dosta igrača koji su igrali veće utakmice, koji nastupaju u inostranstvu. Imamo iskustvo i neće biti problema sa pritiskom", kaže Šaponjić.

Potom je usledila kratka analiza današnjeg protivnika. Utisak je da su krila najveća prednost neugodnih Trikolora. Oni su Crnoj Gori dali jedan, ali Danskoj čak četiri gola. I nisu primili nijedan.
"Gledali smo njihov meč sa Crnom Gorom. Mislim da će nam glavni zadatak biti da zaustavimo njihova krila koja su najbolji deo tima. Vrlo su opasni jedan na jedan, imaju mnogo individualnog kvaliteta. To je glavni utisak kada su oni u pitanju. Što se nas tiče voleo bih da budemo malo kompaktniji na sredini terena, da se više krećemo".

POGLEDAJTE MOZZART KVOTE ZA MEČ SRBIJA - FRANCUSKA

Činjenica da je u dosadašnjem toku kvalifikacija dao šest golova, više od svih, stavlja ga na prvo mesto liste pretnji po Galske petlove. I sam Šaponjić očekuje da će dati gol.
"Svakako mi prija ta činjenica što sam najbolji strelac. To mi daje mnogo samopozdanja i motiva, stvarno. Ali hoću još golova! Osećam se dobro na terenu, odmoran sam zato što nisam igrao sa Crnogorcima zbog kartona. Očekujem da dam gol Francuzima. Daćemo sve od sebe kako bismo pobedili. Dao sam Francuskoj dva gola u Subotici pre oko godinu dana, mogao bih ponovo da pogodim", ističe Šaponjić.

S obzirom na to da Ivan nije nastupio u Gornjem Milanovcu na duelu protiv Crne Gore, neko drugi je morao da preuzme njegov posao. Bio je to Borko Duronjić, fudbaler OFK Beograda, koji je dva puta pogodio mrežu i pokazao da i na njega treba ozbiljno da se računa.
"Borko je naš dobar fudbaler, ima dobru tehniku, osećaj za gol. Opasan je u kontranapadima. Nadam se da će igrati iza mene i Jovića. Može da prodre, da centrira. To može da bude jako korisno protiv Francuza...", kaže Šaponjić.

Ipak, nije sve u napadu. I odbrana mora da bude na oprezu tokom čitavog meča, a jedan od onih čiji je to resor je Lijanko Vojnović, fudbaler Sao Paula. Šaponjić kaže da su ga saigrači dobro primili, ali da ima problem u komunikaciji.
"Lijanko je zaista dobar momak, prvi utisak je baš pozitivan. Polako se uklapa. Najveći problem mu pravi komunikacija. Ne zna srpski, uči ga, ali mu ide baš teško. Zna poneku reč. Sporazumevamo se najviše na engleskom i portugalskom jeziku", otkriva Šaponjić.

Kada smo kod odbrane treba reći da za našu reprezentaciju neće igrati desni bek Marko Mijailović zbog povrede skočnog zgloba.

SARADNJA SA JOVIĆEM I DEBI ZA PRVI TIM BENFIKE

Pored Šaponjića, glavna udarna igla našeg tima biće Luka Jović. Do sada smo i u reprezentaciji, ali i u Benfiki B, videli da njima ponekad nije ni potrebna pomoć saigrača, te da umeju nekada i sami da stvaraju šanse i postižu golove.
"Super se slažemo Jovke i ja, stalno smo zajedno. Ja sam prvi došao u Lisabon, snašao se oko stana, pa sam i njemu pomogao. Evo, i u reprezentaciji smo zajedno u sobi. Na terenu se razumemo, odgovaramo jedan drugom, dajemo golove. Baš smo se uklopili. Mislim da smo takvi tipovi igrača da možemo jednim potezom da rešimo utakmicu".

Pitali smo Šaponjića na kraju kako se navikao na fudbal u Portugalu. Kaže, smeta mu što je previše grub, ali i da uskoro očekuje debi za prvi tim Benfike.
"Igra se malo više grubo nego što bi trebalo. Više se bije, da tako kažem. Ulete ti klizeći, a nema faula, sudije puštaju igru dalje. Odigrao sam 10 utakmica, dao četiri gola. Dogovor je da posle 10 mečeva zaigram za prvi tim, tako da se uskoro nadam debiju po povratku iz reprezentacije", zaključio je golgeter  naših omladinaca.

Srbija je druga u grupi sa četiri osvojena boda, dok Francuska ima šest. Računica je jasna, Orlovima "radi" samo pobeda, pa se u Kragujevcu očekuje napad na Petlove od prvog minuta meča.

Klasa “1997” treba da dokaže da je dostojna naslednika Orlića sa Novog Zelanda.

 

Piše: Strahinja Klisarić

(FOTO:  Starsport)

Pratite MOZZART i na našoj Fejsbuk stranici


tagovi

Srbijareprezentativni fudbalLuka JovićfssEvropabranislav nikolićBorko Duronjić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara