©Star Sport
©Star Sport

Šaponjić u drugom planu i u Kadizu

Vreme čitanja: 2min | sre. 24.03.21. | 17:24

Mladi napadač bez gola na pozajmici, mada u poslednje vreme ni ne dobija adekvatnu šansu

Srpski napadač Ivan Šaponjić je u Kadiz na pozajmicu otišao kako bi dobio veću minutažu od one u Atletiko Madridu, ali je nakon obećavajućeg početka zapao u drugi plan kod trenera Alvara Servera. Kako piše La Voz Digital nekadašnji mladi reprezentativac u ovom trenutku je pao potpuno u drugi plan na stadionu Ramon de Karansa, pošto je u poslednjem meču u samom finišu šansu pre njega dobio i Filip Malbašić, koji je u poslednje vreme vrlo retko dobijao pravu priliku.

Šaponjić je odmah po dolasku u Kadiz ulazio u igru na prve tri utakmice. Protiv Atketiko Madrida je igrao 25 minuta, protiv Real Sosijedada pola sata, dok je protiv Atletik Bilbaa ušao na poluvremenu. Ipak, golovi su izostali pa je na poslednjih pet mečeva igrao samo dva puta. Protiv Betisa je zaigrao u poslednih 20 minuta, a protiv Alavesa svega sedam. Mečeve sa Barselonom, Eibarom i Viljarealom presedeo je na klupi za rezervne igrače.

Izabrane vesti

Najefikasniji igrač Kadiza ove sezone je vremešni Alvaro Negredo sa pet postignutih golova, a kada su u pitanju ostali napadači Čoko Lozano je postigao tri, a Alvaro Himenez dva. Drugi najefikasniji igrač ekipe je Aleks Ernandez, koji se četiri puta upisao u strelce, dok je krilni vezista Salvi Sančez dao dva gola. Malbašić je dao jedan gol na 20 utkamica.

Šaponjić je sakupio tek 126 minuta u dresu Kadiza, što je tek 25 minuta u proseku po meču. Jasno je da je to premalo vremena za jednog napadača da se razmahne. Kadizu je jedan od najvećih problema ove sezone bila upravo efikasnost, pošto je Serverov tim na 28 utakmica postigao tek 24 gola ili 0,85 po meču, ali mu još uvek nije ozbiljnije ugrožen opstanak u elitnom rangu takmičenja.

Do kraja sezone ostalo je još 11 kola, pa ostaje da se vidi da li će Šaponjić dobiti pravu priliku za dokazivanje, jer su mu golovi preko potrebni u ovoj fazi karijere.


tagovi

Ivan Šaponjić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara