Paulo Vančop (©Reuters)
Paulo Vančop (©Reuters)

Saprisa ponovo razočarala, Vančop preporodio Ratnike sa juga

Vreme čitanja: 1min | pet. 12.02.21. | 05:43

Najtrofejniji klub Kostarike vezao tri meča bez trijumfa

Branilac titule je u problemu na startu Klausure. Posle dva vezana poraza, Ljubičasti nisu uspeli da slave ni na gostovanju desetoplasiranoj ekipi lige, Zeledon je izvukao bod na svom stadionu (1:1). Drugi vezani remi za ekipu Paula Vančopa, pred kojom su nesumjivo bolji dani. Saprisa posle sedam kola zauzima četvrtu poziciju na tabeli (10 bodova), dok su Ratnici 10. sa četiri boda manje.

Dosadno prvo poluvreme pripalo je Gererosima. Vančopovi Ratnici su bili bolji rival, pa su u 30. minutu stigli i do prednosti. Votson je pod pritiskom poslao loptu u aut. Usledio je centaršut Pereza, koji Gabrijel Leiva pretvara u gol.

Izabrane vesti

Gosti su u 35. minutu morali da prave i prinudnu izmenu, umesto Bolanjosa je na teren istrčao Blanko. Saprisa je jalovo pretila, domaćin je sa druge strane lako gubio loptu, ali je jakim presingom često uspevao da je vrati u posed.

U drugom poluvremenu, druga pesma. Aktuelni šampion je zaigrao daleko bolje i već u 57. minutu poravnao rezultat preko Kolindresa. Otvorila se utakmica od tog trenutka, a gosti su sa novom energijom mogli i da slave, mladi Orlando Sinkler je ipak propustio par prilika.

Sa druge strane Barantes i Matarita su pretili Kruzu, ali je golman Saprise odoleo.

KOSTARIKA 1 - 7. KOLO

Petak

Zeledon - Saprisa 1:1 (1:0)

/Leiva 30 - Kolindres 57/



tagovi

Deportivo SaprisaKostarika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara