Stadion Bilino polje u Zenici (©Reuters)
Stadion Bilino polje u Zenici (©Reuters)

Sarajevo sanja Evropu, i dalje domaćin na Bilinom polju

Vreme čitanja: 3min | pet. 07.04.23. | 10:23

Premijer liga Bosne i Hercegovine: Tim Mirze Varešanovića večeras (20.00) u Zenici dočekuje „fenjeraša“ Slogu iz Doboja koju je prošlog meseca preuzeo Vlado Jagodić

(od dopisnika Mozzzart Sporta iz Sarajeva)

Polako, ali sigurno Premijer liga Bosne i Hercegovine ulazi u finiš sezone, a na rasporedu su utakmice 25. kola. Večeras će biti odigrana jedna utakmica, u subotu četiri, dok je poslednji duel predviđen za ponedeljak. Trka za šampionsku titulu je poprilično nezanimljiva jer je Zrinjski nedodirljiv, dok će biti vrlo interesantno u borbi na drugim frontovima, jer je većina lige bodovno izjednačena.

Izabrane vesti

SARAJEVO – SLOGA (20.00)

Od kako je na zimu Sarajevo imenovalo novog trenera, stvari nisu išle baš najbolje. Mirza Varešanović nije bio baš miljenik navijača, zbog ne baš dobrih rezultata. Istina nije ni sada situacija bajna, ali je ipak krenulo sa boljim rezultatima. Posle dve vezane pobede nad Posušjem i Slobodom u kojim je Sarajevo postiglo šest pogodaka, javio se tračak nade da se može izboriti Evropa.

Trenutno su na svega pet bodova manje od trećeplasiranog Širokog Brijega, mada je na polusezoni treća pozicija bila misaona imenica. Međutim, stvari su se promenile, pa je sada i atmosfera u bordo taboru dosta pozitivnija. U slučaju pobede, Evropa bi postala još dostižniji san. S obzirom na večerašnjeg protivnika nije nemoguće.

20.00: (1,15) Sarajevo (7,00) Sloga Doboj (15,0)

Sarajevo je favorit, bar na papiru, ali bi problem mogao biti što već odavno ne igraju na svom terenu. Večeras će protivnika da ugosti u Zenici na Bilinom polju, mada već odavno iz stručnog štaba govore da im odgovara dobar teren, na kojem se može igrati. A Bilino polje to jeste. Još kada se doda značaj ove utakmice, pobeda Sarajeva ne bi trebala da izostane.

Idealna je prilika na papiru, ali mi sve to moramo da pokažemo na terenu. Nadam se i verujem da su igrači svesni težine ove utakmice, bez obzira na stanje protivnika, odnosno u kakvoj se poziciji protivnik nalazi. Mi niti u jednom momentu ne smemo da razmišljamo o protivniku, mi moramo da razmišljamo o sebi, odnosno da mi budemo pravi i da polako idemo prema svom cilju. Ova utakmica nam je jako bitna i treba da budemo fokusirani na sebe, da budemo pravi, pa da ostvarimo dobar rezultat i da nastavimo ovu seriju“, jasan je Mirza Varešanović, strateg Sarajeva.

Slogina prva sezona u društvu najboljih, može se oslikati mantrom „od sjaja do očaja“. Dobojlije su u početku bili prava senzacija. Jedno vreme bili visoko pozicionirani na tabeli, ali kako je vreme prolazilo forma je padala. Pogotovo je to loše u prolećnom delu sezone, a ceh je platio trener Zoran Ćurguz. Tim je preuzeo Vlado Jagodić i imao neuspešan debi kod kuće protiv Veleža (0:2).

Pokušaće iskusni stručnjak da izvadi kestenje iz vatre, ali mu neće biti lako. Težak raspored je neprijatelj Slogi, pa je za očekivati da fenjer i dalje bude u njihovim rukama. Mada, pokušaće što skuplje da prodaju kožu favorizovanom protivniku.

Sarajevo je diglo formu i popravilo rezultate. Kolega Varešanović je očigledno našao dobitnu kombinaciju, a ja moram reći da je još uvek tražim. Prvo poluvreme protiv Veleža me puno razočaralo, jer nismo ništa radili što je trebalo da uradimo. Budemo li tako delovali protiv Sarajeva, mogla bi se ne daj Bože ponoviti ona utakmica koja je odigrana pre izvesnog vremena, kada je Sloga vodila 1:0 a na kraju izgubila sa 4:2. Optimista sam, ali pretiti Sarajevu ili davati bombastične izjave da idemo po bodove protiv Sarajeva, zaista bi bilo u ovom trenutku neumesno. Može to tumačiti ko kako hoće, mi smo svesni svoje situacije trenutno, ali niko ne može da nam zabrani da mi izađemo na teren, da se borimo i da izborimo povoljan rezultat“, najavio je Jagodić duel protiv Sarajeva.

--------------------

Počela je trka za pola miliona dinara dnevno!!!

DANAŠNJI IZAZZOV:

pogodi bilo koji tip 1,30 i više sa utakmice MONAKO – PARTIZAN MOZZART BET

---------------------

PREMIJER LIGA BOSNE I HERCEGOVINE – 25. KOLO

Petak

20.00: (1,15) Sarajevo (7,00) Sloga Doboj (15,0)

Subota

15.00: (1,80) Posušje (3,35) Sloboda (4,40)

16.00: Velež – Leotar

18.30: (2,80) Borac Banjaluka (2,90) Zrinjski (2,65)

20.00: (1,80) Željezničar (3,40) Tuzla Siti (4,30)

Ponedeljak

18.00: Široki Brijeg – Igman

***kvote su podložne promenama



tagovi

Premijer liga BiHBosna i HercegovinaBiH 1BiHFK Sarajevo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara