Klaudio Ranijeri (©Reuters)
Klaudio Ranijeri (©Reuters)

Sardinija na nogama: Ranijeri nastavlja da piše bajke

Vreme čitanja: 2min | čet. 08.06.23. | 12:45

Serija B, plej-of: Iskusni trener preporodio Kaljari koji danas (20.30) na svom terenu dočekuje Bari u prvom meču finala. Đanluka Lapadula prva zvezda domaćina

Ko će biti 20. učesnik Serije A – Kaljari ili Bari? Odluka pada za tri dana na stadionu Sveti Nikola na jugu Italije. Na Sardiniji danas (20.30) se igra prvi meč finale plej-ofa u drugoligaškom karavanu. Frozinone i Đenove su izborili direktan plasman posle 38 kola Serije B.

Bari je posle drama izbacio najveće iznenađenje sezone, Sudtirol. Oba tima su na svojim terenima slavili sa po 1:0, ali je nekadašnji član elitnog takmičenja na Apeninima zbog boljeg plasmana u ligaškom delu sezone izborio je dvomeč za najbolje društvo. Kaljari je izbacio favorizovanu Parmu, posle pobede u prvom delu na Sardiniji sa 3:2. Na Enio Tardiniju nije bilo golova.

Izabrane vesti

Iskusni trenerski lisac Klaudio Ranijeri preporodio je Kaljari dolaskom na kormilo početkom godine. Tvorac čuda sa Lesterom pre sedam godina želi Ostrvljane da ekspresno vrate u elitni rang. On je nasledio Fabija Liveranija na kormilu ekipe sa Sardinije.

20.30: (1,90) Kaljari (3,40) Bari (4,30)

Bari je u subotu bodrilo 50.000 navijača, zapaljiva artmsofera će biti sigurno i u revanšu i to je prednost trećeplasiranog tima u ligaškom delu. Posle muka, propasti ispadanja u petu ligu, Bari krupnim koracima ide ka povratku na stare staze. Prošle sezone je stigao u Seriu B, a sada može da preskoči još jedan rang i vrati se tamo gde mu je i mesto, sa najboljim timovima Italije.

Domaćin najveće nade polaže u odličan tandem napadača, Đanluku Lapadulu i Zita Luvumbua. Peruanac je sa 25 golova prvi strelac tima ove sezone, dok je Zambijac dva puta pogodio mrežu Parme u prvom meču polufinala plej-ofa.

Bari putuje na Sardiniju bez Đakoma Ričija koji je dobio crveni karton protiv Sudtirola u revanšu polufinala plej-ofa. I domaćin ima suspendovanog igrača, Alberta Dosena. Gosti imaju i vremešne Kristijana Galana i Rafaela Pučina koji su izvesno van stroja zbog povreda. U napadu gostiju očekuje se veteran Mirko Antenuči i Marokanac Validu Čediri, kao i pozajmljeni igrač Intera Sebastijan Espozito.

U ligaškom delu sezone, Bari je bio uspešniji od Kaljarija. Slavio je na Sardiniji sa 1:0, dok je na stadionu Sveti Nikola bilo 1:1.

Ukoliko i posle 180 minuta bude izjednačeno, nema ni penala ni produžetaka, nego će Bari da bude u Seriji A zbog boljeg plasmana u ligaškom delu sezone.

------------

Utakmice plej-ofa Serije B možete da gledate uživo na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je da budete registrovani, a registracija je besplatna.

--------------

SERIJA B – FINALE PLEJ-OFA (PRVA UTAKMICA)

Četvrtak

20.30: (1,90) Kaljari (3,40) Bari (4,30)

***kvote su podložne promenama


tagovi

Serija BKaljariBariItalija 2ItalijaKlaudio Ranijeri

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara