Mauricio Sari i Lučano Spaleti (©Reuters)
Mauricio Sari i Lučano Spaleti (©Reuters)

Sari iskreno: Svuda je lepo pobeđivati, ali u Napulju je to nešto posebno

Vreme čitanja: 3min | sub. 04.03.23. | 01:30

"Napoli će biti šampion i zavidim im na tome jako. U klubu su imali hrabrost da urade stvari koje ranije nisu viđene", poručio je nekadašnji trener kluba sa juga Italije

Izbio je Lacio na drugo mesto tabele Serije A, a Mauricio Sari u povratku na stadion Dijego Maradona podsetio zašto su ga u Napulju godinama dizali u nebesa.

Nebeskoplavi imaju dobru šansu da do kraja prvenstva zadrže status učesnika Lige šampiona, dok Napoli i pored poraza u derbiju vrha tabele ima i dalje komotnu prednost u odnosu na konkurenciju i ako sve ostane kako jeste postaće novi šampion Italije. Sari je godinama sa klubom iz Kampanije bio najveći takmac Juventusu za titulu, ali nije uspeo da ispuni višedecenijski san svih u pokrajini i uradi ono što nije još od vremena legendarnog Maradone…

Izabrane vesti

Sari je na konferenciji za novinare govorio prilično emotivno o svom bivšem klubu, a na pitanje ko igra za oko lepši fudbal, Napoli ili Lacio, odgovorio je:

"Ako preferirate plavuše, sigurno nećete reći da su brinete ružne", nasmejao je sve Sari i jasno poručio:

"Napoli će osvojiti titulu i zavidim mu na tome jako. U klubu su imali hrabrost da urade stvari koje ranije nisu i to se sada isplaćuje".

Siguran je temperamentni stručnjak da će u Napulju gledati Lučana Spaletija kao heroja kada se titula vrati u grad…

"Posle ove sezone, ako stigne tamo gde sigurnim koracima ide, on će postati kralj Napulja. Pobede su svuda predivna stvar, ali osvojiti titulu sa Napolijem je nešto posebno. Srećan sam zbog Lučana, što može da uživa u ovakvom iskustvu".

Pobeda nad nekadašnjim poslodavcima, igračima i kolegama za Sarija znači šta?

"Tri boda. Jako važna tri boda, protiv ekipe koja igra sezonu za sebe i koja je ostvarila 11 pobeda uz jedan remi ovde, zbog čega nam pobeda još i više znači. Igrali smo fudbal na visokom nivou, sa mnogo pažnje na detalje, fokusom, posvećenosti i želje, mada smo mogli da uradimo više u tehničkom delu".

Hviča Kvarachelija "spremio" je pobedu Lacija slabim izbacivanjem lopte iz opasne zone što je Matijas Vesino iskoristio da pogodi metu, dok su se na obe strane tresle prečke posle šuteva Viktora Osimena, odnosno Sergeja Milinković Savića…

"Naš problem nije individualni kvalitet, već nedostatak timskog kontinuiteta. Naši defekti su bili limitirani u odnosu na prošlu sezonu, nemamo više toliko crnih momenata, pa se nadam da smo na pravom putu. Težak meč za sve, posebno za bočne napadače, oni su morali da se žrtvuju kada su Napolijevi bekovi gurali linije napred. Kao trenera me čini zadovoljnim to što su pokazali želju i zalaganje da odbrane te situacije", rekao je Sari i dodao:

"Vidim da me ljudi kritikuju i pričaju kako koristim stalno jedne iste igrače, a ja sam rotirao čak 21 igrača u poslednje tri utakmice. To nisam uradio protiv Napolija, ali pogledajte samo Napolijevu klupu u poređenju sa mojom".

Lacio se sada fokusira na Ligu konferencije i meč protiv AZ Alkmara u utorak.

"Sada mogu s mirom u krevet, da odspavam, pa da spremam utakmicu u utorak, jer želimo da odemo što dalje u Ligi konferencije".



tagovi

Mauricio SariNapoliLacio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara