Ilustracija (©AFP)
Ilustracija (©AFP)

Šarlroa na terenu Serena, koji ne zna kako se remizira

Vreme čitanja: 2min | pet. 22.10.21. | 14:24

Zanimljiv okršaj u okviru 12. kola prvenstva Belgije

Punih 25 godina trebalo je Serenu da se vrati u najjači rang Belgije, pa klub koji 2022. proslavlja vek postojanja ima nameru da se u njemu i zadrži. To neće nimalo da bude lak zadatak za sastav iz okoline Liježa, koji se muči poslednjih sedmica. Večeras mu u goste, u sklopu 12. runde Župiler Pro lige dolazi Šarlroa, koja je bila daleko doslednija i boriće se za mesto na evropskoj pozornici (20.45).

20.45: (3,10) Seren (3,40) Šarlroa (2,30)

Izabrane vesti

Šarlroa će pokušati da iskoristi neiskustvo protivnika. Možda nije izgubila mnogo utakmica ove sezone, ali je zabeležila dosta remija. Na pet od 11 dosadašnjih duela je igrala X, dok se sada suočava sa rivalom koji ne poznaje sredinu, ili pobeđuje ili gubi.

Predstojeći susret je dobra prilika za Zebre da ostvare ogromnu pobedu na strani i tako izgrade preko potreban zamah ka gornjem domu. Šarlroa je do sada izgubila samo dva puta u tekućoj sezoni, a njeni igrači su postigli dva ili više golova u pet od poslednjih sedam duela.

------------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih?

Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

------------------------------

Sa druge strane, domaći Seren je poražen na šest od prethodnih deset utakmica, a na svakoj od poslednjih devet duela je primio makar jedan pogodak. Ujedno, na devet od 10 minulih mečeva zabeležen je 3+, a na protekla dva okršaja Serena je palo po šest pogodaka.

Šarlroa je jedini tim u ligi bez poraza u gostima ove sezone, gde je ostvario dve pobede i tri remija. Pored toga, samo je Union primio manje golova od Zebri.

Glavna pretnja po Seren biće Jusef Maziz i Georges Mikautadze, strelci po pet golova u ligi, dok su u redovima domaćih najefikasniji Marijus Muandilmađi i Abdulije Jalov sa po dva gola.


tagovi

Belgija 1Župiler Pro ligaSerenŠarlroa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara