Veston Mekeni (©Reuters)
Veston Mekeni (©Reuters)

Sautempton u pregovorima sa Šalkeom oko Hejbjergovog naslednika

Vreme čitanja: 2min | uto. 18.08.20. | 18:20

Veston Mekeni želi da nastavi karijeru u Premijer Ligi...

Sautemptonu je jasno da nema mnogo vremena da nađe adekvatnu zamenu za Pjer Emila Hejbjerga, te su Sveci brže-bolje počeli pregovore sa Šalkeom kako bi angažovali Vestona Mekenija. Premijerligaš bi za obeštećenje trebalo da izdvoji oko 22.000.000 evra, a kako bi uspeo da prikupi sredstva za reprezentativca Sjedinjenih Američkih Država, klub sa juga Engleske moraće da rasproda deo svog sastava.

Naime, u aktuelnom prelaznom roku je već izdvojeno 25.500.000 evra za dovođenje Mohameda Salisua iz Valjadolida, odnsno Kajl Voker Pitersa iz Totenhema. Sada će Ralf Hazenhitl morati da se reši pojedinih igrača, a sve je izvesnije da će to biti Mario Lemina, Vesli Hud i Gvido Kariljo. Sva trojica su proteklu sezonu proveli na pozajmicama, a procenjuje se da bi od njihovih odlazaka klub mogao da prihoduje upravo onoliko novca koliko mu je potrebno za dovođenje 21-godišnjeg Amerikanca.

Izabrane vesti

Sautempton još nije dogovorio lične uslove sa talentovanim vezistom, ali je nekadašnji polaznik Dalasove akademije nedavno odbio ponudu berlinske Herte kako bi ostvario svoju ambiciju da zaigra u Premijer ligi.

Momak kojem je osnovna pozicija u srcu terena, ali koji može da odigra na još nekoliko mesta, ima iza sebe 91 nastup u dresu kluba iz Gelzenkirhena, dok je 17 puta nosio dres A selekcije SAD-a, postigavši pet golova. Bio je standardan u debitantskoj sezoni Davida Vagnera na klupi Šalkea, međutim nije uspeo da pomogne ekipi da izbegne razočaravajuće 12. mesto na tabeli. Sve ukazuje na to da je pred Mekenijem novi izazov – Sautempton je vrlo plodno tlo za razvoj mladih igrača, a iz vizure Svetaca Teksašanin je procenjen kao idealna zamena za doskorašnjeg kapitena Pjer Emila Hejbjerga.




tagovi

Letnji prelazni rok 2020Veston MekeniPjer Emil Hojbjerg

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara