Foto: AFP
Foto: AFP

Šavezov otpadak, Vilafrankeseova (ne)sreća

Vreme čitanja: 2min | uto. 23.03.21. | 11:23

Karlos Pinto će voditi Pirane protiv kluba koji ga je otpustio pre nešto više od mesec dana

Kolo pod rednim brojem 25. u drugoj ligi Portugalije donosi nam okršaj Vilafrankensea i Šaveza, ekipa sa potpunom drugačijim ambicijama. Domaćin će biti prezadovoljan ako na kraju sezone izbori opstanak, gosti ukoliko se na neki volšeban način nađu u plej-ofu za Primeiru. Ali to nisu razlozi zbog kojih bi duel na Rio Majoru trebalo da bude interesantan.

U centru pažnje biće jedan čovek - Karlos Pinto. Ime koje vam ne znači mnogo jer se i kao fudaler uglavnom vucarao po drugom rangu portugalskog fudbala. Međutim, kuriozitet je to što ga je Šavez početkom februara otpustio nezadovoljan ostvarenim, a mesec dana kasnije potpisao ga je upravo Vilafrankense.

Izabrane vesti

(2,40) Barton (3,00) Šruzberi (3,30)

Nečiji otpadak može da usreći nekog drugog - teza koja u ovom slučaju, bar zasad, ne stoji jer u prve dve utakmice na klupi novog kluba Pinto nije uspeo da prekine niz od preko deset utakmica bez pobede. Da budemo precizni, u ovom trenutku serija iznosi 12 mečeva (tri porza i devet remija), a poslednji put Pirane iz Tagusa osetile su slast trijumfa 28. decembra prošle godine.

Portugalska druga liga nema ekipu koja je više puta remizirala Viljafrakensea. Klub iz šire oblasti Lisabona je na 24 utakmice ostvario čak 14 nerešenih ishoda. Ako nastavi tim tempom opstanak mu neće biti zagarantovan budući da Olivierense i Kavo de Pijedade imaju identična 23 boda, a Vizeu i Porto B kao klubovi iz zone ispadanja svega dva boda manje od toga.

Kada je reč o Šavezu, ekipa od dolaska novog trenera Viktora Kampelosa nije izgubila utakmicu - ostvaren je učinak od četiri remija i jedne pobede, a novi trijumf doneo bi klubu iz istoimenog grada petu poziciju, saldo od 40 bodova i svega dve pobede zaostatka u odnosu na toliko željenu poziciju tri. Šavez je blagi favorit, a u pohodu na 11. trijumf u sezoni osloniće se na najbolje strelce Žuninja, Roberta i Rošu. Svaki član pomenutog trija tresao je mrežu po četiri puta, koliko i Klaro i Kadi, dvojac koji će biti najopasniji u protivničkom taboru.

PORTUGAL 2, 25. KOLO

20.30: (3,15) Viljafrankense (2,90) Šavez (2,40)



tagovi

Šavez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara