Petrić (© Star sport)
Petrić (© Star sport)

Savo Milošević se povukao, Gordan Petrić novi trener Partizana!

Vreme čitanja: 2min | pet. 12.08.22. | 17:54

Promocija u subotu

Na crno-beloj strani Topčiderskog brda ništa nije ni crno, ni belo. I ništa nije sigurno dok se posao ne završi, pa je tako Savo Milošević, iako već viđen, odustao od ponude da bude trener Partizana, na čiju će klupu sesti Gordan Petrić.

Bivši defanzivac će potpisti ugovor na dve godine i tokom subote će biti promovisan u "Zemunelu" kao naslednik Ilije Stoilice, a već u nedelju će voditi tim na gostovanju Mladosti GAT u okviru šestog kola Mozzart Bet Superlige Srbije.

Izabrane vesti

Zašto je došlo do zastoja u pregovorima sa Miloševićem kad se činilo da je posao sklopljen niko iz tabora viceprvaka nije spreman da saopšti. Pretpostavlja se da je jedan od mogućih razloga za odustajanje u činjenici da Savo i dalje u rukama ima „jak“ ugovor sa Olimpijom na osnovu kojeg bi trebalo da primi oko 300.000 evra do leta naredne godine i da nije baš želeo da se odrekne tog novca. Drugi je u saznanju da je prilikom odlaska iz Partizana, septembra 2020, zaradio kaznu Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Srbije zbog isključenja protiv Vojvodine, kasnije šutiranja mikrofona pored terena i dobacivanjima sudijama, zbog čega ne bi mogao da vodi ekipu na istom mestu, a na „Karađorđu“ je Parnom valjku u nedelju veče preko potrebna pobeda kako bi nagovestio izlazak iz krize.

Kako ne ide da Partizan bude obezglavljen posle odlaska Ilije Stolice, tako se Savo zahvalio Miloradu Vučeliću i Milošu Vazuri na ponudi, a izbore predsednika i generalnog direktora – jer klub posle nedavnog povlačenja Ivice Ilijeva, nema sportskog – je Gordan Petrić. Reč je o nekadašnjem fudbaleru OFK Beograda, crno-belih od 1989. do 1993, posle čega je karijeru gradio na Ostrvu (Dandi, Glazgov Rendžers, Krista Palas, Harts), u Grčkoj (AEK) i Kini.

Kasnije je bio potpredsednik Partizana, a onda je uplovio u trenerske vode, najpre radio samostalno u Bežaniji, Sinđeliću, Zemunu, Čukaričkom i Radu, u Humsku se vratio avgusta 2018. kao saradnik Zorana Mirkovića, napustio je kad i popularni Bata marta 2019, da bi se zatim kratko zadržao u Larisi (nije ni debitovao), a poslednji angažman imao u jesen 2020. na klupi Gorice i na 14 utakmica prvenstva Slovenije zabeležio tek dve pobede.

Partizan je saopštio da će pomoćnik Gordana Petrića biti Albert Nađ.


tagovi

Gordan PetrićFK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara