Svetozar Marković (levo) i Amin Guiri (desno) (©MN Press)
Svetozar Marković (levo) i Amin Guiri (desno) (©MN Press)

Savo Milošević zove Svetu Markovića u reprezentaciju BiH

Vreme čitanja: 2min | čet. 28.09.23. | 10:31

Bivši trener Partizana navodno sprema velike promene u taboru Zmajeva

Meho Kodro je pre dve nedelje po drugi put otpušten sa mesta selektora reprezentacije Bosne i Hercegovine i mada zamenik još nije imenovan, dileme nema - klupu Zmajeva preuzeće Savo Milošević. Njegova promocija zakazana je za petak, ali iako još nije zvanično preuzeo funkciju selektora, uveliko kuje velike planove, a mesto u njima pronašao je i za Svetozara Markovića.

Kako piše portal Sportske.ba, na meti novog selektora Bosne i Hercegovine nalazi se štoper crno-belih i nekadašnji mladi reprezentativac Srbije Svetozar Marković. Naime, prema saznanjima pomenutog izvora, Milošević je spremio ozbiljne rezove i promene u taboru Zmajeva, kako igračke, tako i organizacijske, pa je tako između ostalog već analizirao i potencijalne nove reprezentativce.

Izabrane vesti

Među njima i ime Svetozara Markovića, koji je prošao sve mlađe selekcije reprezentacije Srbije, a pre dve godine u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo za mlade nosio i kapitensku traku. Ipak, za seniorski tim još nije dobio poziv i pitanje je da li će u doglednoj budućnosti, što Miloševiću i Zmajevima ostavlja mogućnost da već u oktobarskom ili pak novembarskom ciklusu uruče poziv momku rođenom u Bijeljini.

Naravno, sve i dalje zavisi od Markovića kojem ostaje da proceni da li može da se izbori za potiv selektora Dragana Stojkovića, odnosno donese odluku da li uopšte želi da zaigra za Bosnu i Hercegovinu. Ukoliko pak prihvati potencijalni poziv, konkurencija za mesto u timu mogli bi između ostalih da mu budu i Anel Ahmedhodžić iz Šefild Junajteda, Sead Kolašinac iz Atalante, Adrijan Leon Barišić iz Bazela, Denis Hadžikadunić iz Hamburga, Hrvoje Milićević iz AEK Larnake te njegov saigrač iz Partizana Siniša Saničanin. Mada Milošević prema saznanjima Sprtske.ba u planu ima još nekoliko novih lica među kojima je i štoper Štutgarta na pozajmici u Darmštatu Matej Maglica.

Bosna i Hercegovina je kvalifikacije za EURO 2024 započela na katastrofalan način, sa samo dve pobede i četiri poraza, pa posle šest utakmica zauzima 4. mesto u Grupi J, daleko iza Portugala i Slovačke, ali i Luksemburga.



tagovi

Fudbalska reprezentacija BiHSavo MiloševićSvetozar Marković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara