(©MN Press)
(©MN Press)

Scena postavljena za srpskog fudbalskog superheroja – Mitrogola

Vreme čitanja: 2min | sub. 18.11.23. | 08:17

Od “devetke” Orlova očekuje se da ponovo overi vizu za put na veliko takmičenje

Pre četiri dana bile su tačno dve godine od velike pobede reprezentacije Srbije u Lisabonu nad Portugalijom (2:1). Slavio se te večeri “Mitrovdan” na Lužu, jer je Aleksandar Mitrović golom u 90. minutu izvadio Orlovima direktnu vizu za Katar.

Stavio je Mitrović tada pečat na kvalifikacije koje je Srbija odigrala u velikom stilu, ali u kojima je i on briljirao sa osam postignutih golova, što mu je donelo zvanje najboljeg strelca u grupi, dok je sa Eranom Zahavijem iz Izraela podelio treće mesto u celom evropskom delu kvalifikacija.

Izabrane vesti

Nedelja popodne u Leskovcu (15.00) biće prilika da Mitrović još jednom bude taj koji će Srbiji doneti plasman na veliko takmičenje. Zašto baš on? Zato što je ponovo prvi strelac reprezentacije u kvalifikacijama i ponovo “zlatna kopačka” cele grupe.

Srpski golgeter je sporije ušao u kvalifikacije, nije se upisao u prve tri utakmice koje je igrao, meč sa Bugarskom u Razgradu je propustio zbog povrede, a onda je na naredna tri susreta bio čak pet puta strelac. Protiv Mađarske u Budimpešti mu se nije dalo, dva gola su mu poništena zbog ofsajda drugih igrača.

Probaće Mitrović da protiv Bugara makar jednom pogodi mrežu i dostigne u ovim kvalifikacijama Mbapea, Halanda i Amdunija. Ili sa dva gola da stane rame uz rame sa Hejlundom i Mektominijem. Koliko god da bude efikasan, ponovo je pokazao da je u samom vrhu najefikasnijih napadača na kontinentu, pogotovo kada zaduži dres najdražih boja.

Osim toga, Mitrović je ponovo u fantastičnoj golgeterskoj formi i na klupskom nivou. Za Al Hilal je bio 17 puta strelac na 18 utakmica. Bilo da je Čempionšip, Premijer liga, prvenstvo Saudijske Arabije ili dres reprezentacije Srbije, traka sa golovima na kojoj “pakuje” Mitrogol – ne staje.

Nije imala sreće srpska “devetka” da trasira put državnom timu u prethodnim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, kada nije pogodio penal protiv Škotske, što mu baš niko nije zamerio. I za sve to se Mitrović odavno odužio.

Uglavnom, kad Bugari u nedelju popodne budu krenuli na teren, znaće od koga im preti najveća opasnost. Čekaće ih srpski fudbalski superheroj – Mitrogol.


tagovi

fudbalska reprezentacija SrbijeAleksandar MitrovićKvalifikacije za Euro 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara