Sead Islamović (©Starsport)
Sead Islamović (©Starsport)

Seada Islamovića dele još dva meča od prvog trofeja u karijeri

Vreme čitanja: 2min | sre. 10.05.23. | 10:15

Bivši vezista Novog Pazara sa BATE Borisovom dočekuje u sredu od 19.30 časova Neman, u revanš meču polufinala Kupa Belorusije

Napustio je zimus srpski fudbaler Sead Islamović Novi Pazar u potrazi za klubom sa kojim će da se bori za trofeje, a deluje da je pravi izbor napravio kada je potpisao za BATE Borisov. Najtrofejniji beloruski tim godinama je već u krizi, ali ova sezona bi mogla da mu bude povratnička na veliku scenu. Islamović i saigrači ove srede od 19.30 časova imaju dobru priliku da se plasiraju u finale Kupa Belorusije, pošto kod kuće dočekuju Neman, posle 1:1 u prvom polufinalnom meču.

U vreme kada ekipa koju trenira Kiril Alševskij bude istrčala na teren, prvi finalista će već da bude poznat. Od 17 časova će Torpedo u Žodinu da brani potiv Slavije iz Mozira prednost od 1:0. Ako trijumfuje, naći će se u prvom finalu od 2016. godine, a mogao bi lako da mu rival ponovo kao tada bude BATE. Torpedo je došao do trofeja, poslednjeg klupskog, posle penala, dok je BATE od tada dva puta osvajao takmičenje i još toliko puta gubio u finalu.

Izabrane vesti

Prošle godine izgubio je od Gomela u meču za trofej, a sada preko Nemana (osvojio kup jednom, 1993. godine) traži popravni. U prvenstvu BATE je posle sedam kola drugi na tabeli sa 14 poena, četiri manje od lidera Dinama iz Minska. Neman je peti sa 13 bodova.

19.30: (2,15) BATE Borisov (3,20) Neman (3,30)

BATE i Neman se nisu sastali još uvek u ligi, ali jesu u kupu, 19. aprila. Taj prvi polufinalni susret nije bio preterano interesantan, videli smo mali broj šansi i samo po jedan šut u okvir gola na obe strane, što je bilo dovoljno za 1:1. Neman je poveo u 58. minutu autogolom defantzivca Zahara Volkova, a BATE je izjednačio u 90. minutu pogotkom 20-godišnjeg napadača Aleksandra Šestjuka. Islamović je na tom meču ušao sa klupe u 73. minutu, umesto Denisa Grečiha.

Od dolaska u Belorusiju Islamović je zabeležio četiri prvenstvena nastupa (po dva kao starter i rezervista) i tri u kupu (sve ulazeći sa klupe). Još uvek 23-godišnji Novopazarac nije upisao ni gol, ni asistenciju. Jesenas je na 17 mečeva u Mozzart Bet Superligi Srbije za Novi Pazar Islamović jednom bio strelac.

---------------------------

SVI OSVAJAČI KUPA BELORUSIJE

5 – BATE Borisov

3 – Šahtjor Soligors, Dinamo Minsk, Dinamo Brest, Gomel, Belšina

2 – Slavija Mozir, MTZ RIPO, Naftan

1 – Neman, Dinamo 93 Minsk, Minsk, Torpedo Žodino, Vitebsk

---------------------------

KUP BELORUSIJE – POLUFINALE (REVANŠ)

Sreda

17.00: (2,20) Torpedo Žodino (3,15) Slavija Mozir (3,25) - prvi meč 1:0

19.30: (2,15) BATE Borisov (3,20) Neman (3,30) - prvi meč 1:1.

***Kvote su podložne promenama


tagovi

Belorusija 1BATE BorisovSead Islamović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara