Sebičnjak Pogba: Nije lud Ferguson što ga je oterao, lako mu je kad ima Kantea, treninzi Mančestera kao da je neko umro

Vreme čitanja: 3min | pon. 10.12.18. | 13:44

Francuski reprezentativac meta sve žešćih krktika u Engleskoj

Zla krv u svlačionici Mančester junajteda. Tako bi engleski mediji najčešće opisivali Pola Pogbu. Nema veze što je u pitanju prvak sveta – pobogu, nije sam igrao na Mundijalu – nego posledica užasnih partija Francuza za klub sa Old Traforda.

Toliko loših da ga je Žoze Murinjo na minule dve utakmice „zakucao“ na klupu, što je proširilo verovanje o skorom rastanku. Jer svako ko gleda i razume fudbal vidi da je, makar ovde, Portugalac u pravu i da mu 25-godišnji vezista stvara više štete nego koristi.
Pogba je sebičnjak. Ne znam mnogo takvih igrača. Dečko, uradi ponekad svoj posao“, urla na bivšeg prvotimca Juventusa Ijan Holovej, nekadašnji strateg Lestera, Kvins Park Rendžersa, Blekpula, Milvola, Krsital Palasa.

Izabrane vesti

Nije baš da je trenerska karijera za pohvalu, ali nije i da nema smisla u rečima 55-godišnjeg stručnjaka, koji smatra da je Pogba bio katastrofalan i na završnoj utakmici Mundijala, kad je sa Galskim petlovima pokorio svet.
„Da, da, bio je i tad sebičan. Samo, imao je Engola Kantea uz sebe. Ako poredimo njih dvojicu, Kante je bio najbolji igrač Mundijala. Ma, nema šanse da bi bio starter u mom timu. Nikad! To kako Pogba igra, ne odgovara zahtevima fudbalera na pomenutoj poziciji. Grejem Sunes je bio dobar vezista. Pol nije. Tako ja mislim“.

Još koja o jednom od najprecenjenijih fudbalera današnjice, s obzirom da 105.000.000 evra koliko su platili Crveni đavoli kad su rešili da ga vrate iz Juventusa deluju kao bačen novac.
Pol za sebe misli da je izvanredan. Zapravo, samo je imao sreću da bude u dobrim ekipama. Ser Aleks Ferguson ne greši kad je karakter pojedini igrača u pitanju. Zato mi ne ide u glavu zašto je Junajted vraćao Pogbu. Ne mogu to da shvatim. Velika greška“, dodao je Ijan Holovej.

E, sad: ima i onih koji podsećaju Holoveja da nikad ništa kao trener nije osvojio dok je Pogba četvorostruki prvak Italije sa Juventusom, dvostruki osvajač Kupa Italije sa Starom damom, šampion sveta sa reprezentacijom Francuske, vlasnik pehara Lige Evrope sa Mančesterom, dobitnik nagrade „Zlatni dečak“ 2013... Doduše, kad je oko sebe imao bolje saigrače od postojećih. Možda i kvalitetnijeg trenera.
„Mrzim antifudbal. Mrzeo sam ga dok sam igrao za Stouk, mrzim ga i sad dok gledam utakmice Mančester junajteda. Posebno tužno je kad od sjajnih fudbalera tražite da igraju na neprirodan način. Pogbi, konkretno, ne pomaže to što je često daleko od protivnika, najčešće po 20 metara od direktnog rivala. A sve je posledica toga što Junajted ne kreće u presing, nego čeka da ga druga ekipa napadne. Kad oduzmu loptu on je suviše na svojoj polovini terena. Kad je on dobije pogleda napred i ne vidi nikog. Onda krene u stranu, samo se okreće oko centra igrališta sve dok Mančester ne izgubi posed. To je protivno Mančesterovim principima. Pogledajte na šta liče trenizi Junajteda, na njima je atmosfera kao da je neko umro“, smatra Dejv Kitson, nekadašnji napadač Redinga, Stouka, Portsmuta...

FOTO: Reuters


tagovi

Pol Pogba

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara