Hulk (©Reuters)
Hulk (©Reuters)

Seča favorita: Hulk i drugovi pali u Gojaniji, kiks Flamenga na Marakani (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | pon. 18.10.21. | 01:30

Brazilska Serija A: Lider iz Belo Orizontea poražen od imenjaka – 1:2. Šampion odigrao bez golova sa Kujabom. Prvak Južne Amerike posle sedam mečeva bez pobede dobio na svom terenu Internasional sa 1:0

Imaćemo otvorenu borbu za titulu u Brazilu. Činilo se da će Atletiko Mineiro da stigne lagano do krune u Seriji A, ali posle skoro četiri meseca, odnosno od poraza u Sao Paulu od Santosa (0:2, 28. juna), Hulk i drugovi izgubili su od imenjaka Atletiko Gojaniensea sa 2:1 u 27. kolu elitnog prvenstva zemlje fudbala.

Natan je u 59. minutu doveo goste u vođstvo. Argentinac Načo Fernandez, ovogodišnje pojačanje iz River Plejta, odlično je izveo korner, a Natan je bi najviši u skoku i zatresao mrežu domaćina. Činilo se da će četa trenera Kuke da stigne do novog trijumfa, ali domaćin se nije predavao, pogocima Žandersona u 65. i Oliveire u 82. minutu, tim iz Gojanije je naneo tek četvrti poraz u šampionatu lideru. Kod druggog gola, asistent je bio strelac prvog gola Žanderson, a Oliveira je posle gužve bio snalažljiv, za oduševljenje na stadionu u Gojaniji.

Izabrane vesti

Priliku da iskoristi poraz lidera, da se približi Atleitko Mineiru na samo osam bodova, uz dve utakmice manje, propustio je Flamengo. Dvostruki uzastopni šampion Brazila napravio je veliki kiks na Marakani. Odigrao je bez golova protiv debitanta u najboljem društvu, Kujabe.

Tokom celog meča igrana je viktorija ispred gola gostiju, ali nije ovo bio dan za izabranike trenera Renata Gauča Portalupija. Umorni od reprezentativcvnih akcija, Gabrijel Barbosa Gabigol i Everton Ribeiro su bili indisponirani, dok Urugvajac Araskaeta i Čileanac Mauriso Isla nisu igrali jer su se kasno vratili posle mečeva kvalifikacija za Mundijal u Kataru.

Flamengo je imao 70 odsto posed lopte, čak 16 udaraca, od toga četiri u okvir gola. Jednom su zatresli mrežu, na startu meča. Gol je postigao Mišel, ali je posle VAR intervencije, pogodak poiništen. Gosti su se branili, igrali bunker svih 90 minuta. Na kraju su cilj ostvarili, ostali su neporaženi u prvom meču u istoriji na kultnom stadionu. Opstanak je blizu, a moguće je i mesto u nekom od međunarodnih takmičenja, pre svega Kupa Sudamerikane, mada ni ulazak u elitno takmičenje Južne Amerike, Kopa Libertadores, nije daleko za tim iz provincije Mato Groso (OVDE pročitajte priču o ovom debitantu u najjačem takmičenju Brazila).

Palmeiras je bio u krizi do ovog kola. Šampion Južne Amerike, koji će krajem novembra u Montevideu da brani titulu protiv Flamenga u Kopa Libertadoresu, nije slavio sedam vezanih mečeva, ali je četa portugalskog stučnjaka Abela Fereire konačno dobila. Pobeđen je Internasional u Sao Paula sa 1:0 golom Rafaela Vejge iz penala na startu drugog poluvremena.

01.00: (2,60) Sao Paulo (2,75) Korintijans (3,25)

Važnu pobedu u borbi za opstanak ostvario je Gremio. Posle ostavke iskusnog stručnjaka, nekadašnjeg selektora Brazila i Portugalije, Luisa Felipa Skolarija, "vruć krompir" je uzeo nekadašnji trener Korintijansa Vagner Mansini. On je čak četvrti trener velikana iz Porto Alegrea ove godine. Debitovao je trijumfom protiv Žuventuda na Gremio areni sa 3:2. Domaćin je veći deo posla uradio u prvom poluvremenu. Za nešto više od minuta, iskusni Daglas Kosta, pojačanje iz Juventusa prethodnog leta, i napadač Dijego Souza, doneli su sigurnih 2:0 domaćinima. Vilasanti je u 56. minutu na asistenciju Rafinje povećao prednost. Gosti se nisu predavali i preko Markosa Vinisiosa i Robersona u poslednjim trenucima susreta smanjili poraz.

----------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

----------------------------

I pored trijumfa, trostruki šampion Južne Amerike i dalje je u opasnoj zoni i u preostalih 11 kola čeka ga grčevita borba za opstanak u brazilskoj eliti.

Bragantino je vodio 2:0 u Fortalezi protiv Seara do sudijske nadokande. Onda sledi drama. Prvo je Bruno autogolom uneo neizvesnost, da bi u osmom minutu nadoknade vremena, vredan bod domaćinu u borbi za opstanak doneo Gabrijel Laserda.

BRAZIL 1 – 27. KOLO

Subota

Šapekoense - Fortaleza 1:2 (1:1)

/Arauho 42 - Ribeiro 6ag, Pikaču 90+3/

Nedelja

Amerika - Baija 0:0

Atletiko Paranense - Fluminense 0:1 (0:1)

/Ze Ivaldo 34ag/

Palmeiras - Internasional 1:0 (0:0)

/Vejga 53pen/

Atletiko GO - Atletiko Mineiro 2:1 (0:0)

/Žanderson 65, Oliveira 82 - Natan 59/

Seara - Bagantino 2:2 (0:1)

/Bruno 90+1ag, Laserda 90+8 - Elio Žunio 12, Alerandro 70/

Gremio - Žuventud 3:2 (2:0)

/Daglas Kosta 23, Souza 24, Vilasanti 55 - Markos Vinisios 59, Roberson 90+4/

Ponedeljak

Flamengo - Kujaba 0:0

Sport Resife - Santos 0:0

Utorak

01.00: (2,60) Sao Paulo (2,75) Korintijans (3,25)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Južna AmerikaBrazil 1BrazilAtletiko MineiroAtletiko Gojanense

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara