©Reuters
©Reuters

Seča favorita u Seriji A: Salernitana odnela bod sa San Sira

Vreme čitanja: 3min | pon. 13.03.23. | 22:47

Milan propustio priliku da kazni kikseve rivala u borbi za mesto u Ligi šampiona

Dobi i Milan! Seča favorita u Italiji! Pet od šest prvoplasiranih timova u 26. Kolu italijanskog prvenstva ispustilo je bodove. Jedino je Napoli bio uspešan i zbog toga je između ostalog i daleko ispred svih konkurenata. Inter, Roma i Atalanta su izgubili, Lacio remizirao i Milanu se ukazala idealna prilika da se vrati na deobu drugog mesta. Međutim, nije uspeo! U poslednjem meču 26. runde šampion Italije osvojio je samo bod protiv Salernitane – 1:1 (1:0).

Taman što se činilo da je izašla iz krize vezavši četiri pobede u svim takmičenjima, ekipa Stefana Piolija upisala je i treću vezanu utakmicu bez trijumfa računajući i Ligu šampiona. I mada se remi sa Totenhemom u Londonu nikako ne može da se svede pod kiks, poraz od Fiorentine u Firenci, a posebno remi sa Salernitanom na San Siru definitivno to jesu. Jer radi se o timovima koji su do pre nekoliko nedelja bili u borbi za opstanak.

Izabrane vesti

Štaviše, izabranici Paula Souse i dalje nisu u potpunosti bezbedni, mada su bodom na San Siru potvrdili da su u usponu. Računajući i večerašnju, ekipa iz Salerna nije izgubila poslednje tri utakmice, u tom periodu osvojila je pet bodova, pa je trenutno na 16. poziciji sa 26 poena, sedam više od Verone, prvog tima ispod crte. Milan je s druge strane napredovao za jednu poziciju, sa pete je skočio na željenu četvrtu, ali teško će Stefano Pioli biti zadovoljan, budući da je mogao da se izjednači sa Interom na drugom mestu.

Da ju je Sousa prodrmao, Salernitana je pokazala i na večerašnjem meču. Uprkos tome što je rivalu dozvolila 65 odsto lopte u prvom poluvremenu, pa i 14 udaraca ka golu, samo jedan od njih išao je u okvir. Međutim, na nesreću gostiju završio je iza leđa Giljerma Očoe. I to u nadoknadi prvog poluvremena. Presudila je u tom trenutku nadmoć Olivijea Žirua u vazdušnim duelima. "Uvalio se" Francuz između dvojice protivničkih defanzivaca, stavio ih na leđa i sa peterca savladao do tada besposlenog Meksikanca. Bio je to njegov treći ligaški gol u 2023. godini, i kao i prethodna dva, postigao ga je glavom.

Fokusirana prvenstveno na odbranu sopstvenog gola, Salernitana je u prvih 45 minuta ostala bez udarca u okvir gola, ali su njene šanse bile daleko zrelije. Po isteku pola sata igre Grigoris Kastanos se našao u izglednoj prilici, ostao je ispred njega samo Majk Menjan, ali je kiparski vezista gađao pored gola, da bi samo koji minut pre Milanovog vođstva Bulaje Dija iskoristio grešku odbrane domaće ekipe, konkretno Malika Tšaua, istrčao je ispred Majka Menjana, međutim, francuski golman je klizećim startom u stilu aktuelnog sportskog direktora Rosonera Paola Maldinija sprečio protivnika da povede i dozvolio svom timu da samo koji minut kasnije stekne minimalnu prednost.

Ipak, u 61. minutu Senegalac je bio neumoljiv. Ostao je Fikajo Tomori bez daha, nije uspeo da se vrati na vreme i isprati napad Salernitane, Dija je ostao sam pred golom Milana, otvorio stopalo i ohladio San Siro. Bio je to znak za Piolija da osveži redove, prvenstveno ofanzivu, napravio je trostruku izmenu i Rosoneri su povećali pritisak. Dva puta su posle spornih situacija tražili penal, u drugoj ga i dobili, ali je glavni arbitar posle konsultacije sa VAR sobom preinačio odluku.

Fudbalere milanskog tima takve odluke nisu obeshrabrile, nastavili su sa konstantnim napadima i u dva navrata bili doslovno na nekoliko centimetara do novog gola. Ipak, kao u mundijalskim noćima, Očoa je još jednom zablistao, izvadio je sa gol-linije prvo udarac Divoka Origija u 76, potom i Alesandra Florencija u 87. minutu uz veliku pomoć Pjera Kalulua koji je zaustavio loptu pred samim golom Salernitane.

SERIJA A – 26. KOLO

Petak

Specija - Inter 2:1 (0:0)

/Maldini 55, Nzola 87 - Lukaku 83/

Subota

Empoli - Udineze 0:1 (0:0)

/Bekao 54&

Napoli - Atalanta 2:0 (0:0)

/Kvarachelija 60, Rahmani 77/

Bolonja - Lacio 0:0

Nedelja

Leče - Torino 0:2 (0:2)

/Singo 20, Sanabrija 23/

Kremoneze - Fjorentina 0:2 (0:1)

/Mandragora 27, Kabral 50/

Verona - Monca 1:1 (0:0)

/Verdi 51 - Sensi 55/

Roma - Sasuolo 3:4 (1:3)

/Zalevski 26, Dibala 50, Vajnaldum 90+ 4 - Lorente 13, 18, Berardi 45+4 penal, Pinamonti 75/

Juventus - Sampdorija 4:2 (2:2)

/Bremer 12, Rabio 26, 64, Sule 90+4 - Auđelo 21, Đuričić 22/

Ponedeljak

Milan - Salernitana 1:1 (1:0)

/Žiru 45+1 - Dija 61/



tagovi

SalernitanaMilanSerija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara