Ilustracija (©Shutterstock)
Ilustracija (©Shutterstock)

Seča trenera u Prvoj ligi Srbije, Traktoristi se pojačavaju, Kragujevčani i Lazarevčani u seriji pobeda, Antić najavljuje Superligu

Vreme čitanja: 2min | sub. 19.09.20. | 11:55

Prethodne nedelje čak trojica trenera napustila klubove. Najzanimljivije u Pančevu i Novom Beogradu

Kada ekipi ne ide, zna se – trener je na udaru. Protekle nedelje tri kluba iz Prve lige Srbije ostali su bez kormilara. Grafičar je napustio Milija Žižić, a Rade Koković je blizu klupe beogradskog tima, dok nove stručnjake imaju i pirotski Radnički i Budućnost. Milan Ćirić kao privremeno rešenje zamenio je Dejana Čelara na klupi tima sa jugositoka zemlje, dok tim iz Dobanovaca traži novog stručnjaka posle odlaska Dušana Kljajića. Pre desetak dana kormilo pančevačkog Železničara je napustio i Marko Perović. Promenada je počela na drugoligaškoj pozornici u Srbiji.

Beogradski rivali Grafičar i Žarkovo u petak su podelili bodove (1:1), čačanski Borac je slavio u Sremskoj Mitrovici (2:1), a danas su na programu preostalih sedam utakmica šestog kola drugoligaške scene u Srbiji.

Izabrane vesti

Lider Kabel, jedina ekipa sa maksimalnim učinkom posle pet kola, gostuje u Pirotu protiv Radničkog. Piroćanci će pokušati sa novim treneror Ćirićem da zaustave zahuktale Novosađane. Mladi stručnjak je dosad bio desna ruka Čelara, ali nije sigurno da li će da ostane na klupi Radničkog.

Kapiten domaćeg tima Filip Tolić vraća se u tim pošto je propustio meč sa Dinamom iz Vranje prethodne nedelje. Zbo kartona neće igrati Aleksa Kostić Milutinović, javlja pirotski portal plusonline.

Zanimljivo će biti na Novom Beogradu gde IMT dočeuke zahuktali Radnički iz Kragujevca, koji je vezao tri trijumfa. Ekipa Aleksandra Linte je najefikasnija ekipa u ligi sa 13 golova. Traktoristi se u hodu pojačavaju. Posle nekadašnjeg napadača Partizana Ismela Beka Fofane, tim sa Novog Beograda je pojačao i Andreja Lazović, koji dolazi iz Bačke.

Dobanovčani putuju u Vranje posle dva poraza u nizu i smene trenera Dušana Kljajića. Vranjanci su u donjem delu tabele. Nezadovoljan i razočaran rezultatima, alfa i omega kluba, trener Dragan Antić je najavljivao ostavku, ali je promenio mišljenje, rešen da se uhvati u koštac sa problemima.

"Sve dok sam u klubu neću da dozvolim da Dinamo ispadne ili se bori za opstanak. Ne može svakom da se ugodi, a pogotovo onima koji su godinama živeli na račun kluba i naneli veliko zlo. Upravo zbog takvih, neću nikada da odem iz Dinama, vratiću klub gde pripada, a to je Superliga“, poručio je Antić, prenosi Sportski žurnal.

Kolubara je na premijeri poražena od Loznice u gostima (4:2), ali je onda vezala četiri pobede, a poslednje dve utakmice Lazarevčani nisu primili gol. Zeleno-crni gostuju danas (16.00) sve boljem Železničaru. Pančevci su imali samo bod u prva tri kola, ali su usledile dve pobede. 

PRVA LIGA SRBIJE – 6. KOLO

Petak

Grafičar - Žarkovo 1:1 (0:0)

Radnički SM - Borac 1926 1:2 (0:2)

Subota

16.00: (2,05) Dinamo Vranje (3,30) Budućnost (3,45)

16.00: (2,30) Dubočica (3,10) Loznica (3,10)

16.00: (2,40) IMT (3,10) Radnički 1923 (2,95)

16.00: (3,10) Radnički Pirot (3,20) Kabel (2,25)

16.00: (2,60) Sloga (3,00) Zemun (2,75)

16.00: (3,10) Železničar Pančevo (3,20) Kolubara (2,25)

19.00: (2,10) Jagodina (3,20) Trajal (3,45)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Prva liga SrbijeSrbijaSrbija 2KabelKolubara LazarevacBudućnost DobanovciRadnički PirotRadnički Kragujevac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara