Ilkaj Gundogan (Reuters)
Ilkaj Gundogan (Reuters)

Sedam godina kasnije: Barselona se dogovorila sa Gundoganom! Imaće 12.000.000 evra bruto

Vreme čitanja: 2min | pet. 14.04.23. | 13:28

Zarađivaće više nego u Mančester Sitiju

Odavno traje Barselonino udvaranje Ilkaju Gundoganu a izgleda da će ljubav posle sedam godina da procveta.

Iz Katalonije danas stiže ekskluziva lokalnog Sporta da je dogovoren prelazak Ilkaja Gundogana na Kamp Nou. Sve to potkovano detaljima ugovora. Nemački vezista će u Kataloniji zarađivati 12.000.000 evra bruto po sezoni.

Izabrane vesti

Barselonino interesovanje za Gundogana traje već godinama. Još od jeseni 2015. godine kada je bilo jasno da će na kraju sezonu ući u poslednju godinu ugovora u Borusiji i da će na leto napustiti Dortmund. Tada je pregovarao paralelno sa Mančester Sitijem i Barselonom, čak je delovalo da su Katalonci bliži njegovom potpisu ali je u februaru 2016. konačno prelomio i izabrao poziv Pepa Gvardiole. Sada polako završava šestu sezonu u Sitiju, ugovor mu ističe na leto i izgleda da je došlo do zasićenja. Vreme je za promenu sredine.

Iako Gvardiola želi da ga zadrži i novi ugovor je spreman, španski stručnjak neće forsirati njegov ostanak i pustiće ga da ode ako je to njegov izbor jer želi u timu samo maksimalno srećne i zadovoljne igrače. A Barselona je osetila momenat i mesecima unazad počela da priprema teren.

Gungodanov stric i agent Ihan je 16. februara posetio Kamp Nou i održao sastanak sa Barsinim direktorom Mateuom Alemanijem, a juče je i drugi put u dva meseca na istom mestu sastančio sa Barsinim rukovodstvom. Pored Alemanija, sa Gundoganovim zastupnikom su razgovarali i ostala dvojica direktora Đordi Krojf i Frank Karbo, kao i Laportin savetnik Enrike Masip. I izgleda da je konačan sporazum postignut. Interesantno je da je Ihan Gundogan ujedno i zastupnik Andreasa Kristensena koji je prošlog leta prešao iz Čelsija u Barselonu kao slobodan igrač nakon što je sve ugovorio nekoliko meseci ranije.

Recept je opet sličan. Gundogan dolazi kao slobodan igrač što je za Barselonu najvažnije s obzirom na ekonomsku situaciju u klubu i finansijski fer-plej koji je ne dozvoljava plaćanja visokih obeštećenja. Sličan je profil igrača kao što je bio Barsin trener Ćavi a u veznom redu se svakako očekuju promene. Nije isključeno da Barsa proda Franka Kesija ili Frenkija de Jonga kako bi popravila krvnu sliku klupskih finansija i dobila ekonomski kiseonik za prelazni rok. Veteran Buskets bi trebalo da ostane nakon što se ponudio da igra za tri puta manju platu od aktuelne. Tim potezima bi Barsa napravila ozbiljnu uštedu u finansijskim knjigama i mogla bi da obezbedi visok ugovor Gundoganu.

A on će prema saznanjima katalonskih medija potpisati ugovor na dve plus jednu godinu vredan 12.000.000 evra bruto po sezoni što je na neto nivou oko 7.000.000 evra. To je više od onoga što trenutno zarađuje u Mančester Sitiju gde ima bruto platu između 8.000.000 i 9.000.000 evra po sezoni.


tagovi

Ilkaj GundoganLetnji prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

Man. Siti
Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara