Fudbaleri Selte (AFP)
Fudbaleri Selte (AFP)

Sedam golova i dva penala u ludoj završnici u Vigu: Aspas pogodio za pobedu u foto-finišu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 06.03.22. | 21:00

Selta tri puta vodila protiv Majorke i pa u sedmom minutu nadoknade došla do pobedonosnog gola sa igračem manje

Film - Ludnica u Vigu. Trajanje - 90+7 minuta. Glavne uloge Selta i Majorka, ali nagrada za MVP-ja ide u ruke Jagu Aspasu, taliji i najboljem strelcu nebeskoplavih. Posle remija bez golova u prvom delu sezone, niko od ovih rivala nije očekivao spektakl, ali je nešto više od 11.000 gledalaca na Balaidosu dobilo najuzbudljiviju predstavu od starta takmičarske godine. Sedam golova, deset kartona, od čega dva crvena, kao i dva penala u završnici meča. Prvi u 87. minutu nakon kojeg je Majorka izjednačila i onaj iz sedmog minuta nadoknade koji je u pobedu domaćina pretvorio neponovljivi Aspas - 4:3.

Oba jedanaesterca svirana su posle gledanja snimka od strane glavnog sudije Ortiza i oba su dosuđena opravdano. Kod prvog je uočena namera defanzivca Selte Huga Malja da zaustavi udarac rivala rukom zbog čega je sankcionisan drugim žutim kartonom. Salva Sevilja je bio siguran, a gosti verovatno pomislili da im je bod u džepu i da bi mogli čak i do pobede. Logično razmišljanje sa igračem više, ali su Pirati u dubokoj nadoknadi vratili uslugu rivalu.

Izabrane vesti

Zna se kome lopta ide u ruke kada traba da se reševa utakmica, čak iako je Aspas promašio dva od poslednja tri penala pre večerašnjeg. Nije to bio siguran udarac, ali opet dovoljno dobar da lopta prođe ispod ruke golmana Serhija Rika. Prethodno je španski špic doneo prednost Selti od 3:2 i sa večerašnja dva, došao je do brojke od 13 prvenstvenih. Zaostaje samo za Karimom Benzemom, dok je izjednačen sa Žuniorom Vinisijusom, Raulom de Tomasom i Enesom Unalom.

Inače, Selta je u tri navrata stizala do prednosti, a Majorka je iz njene vizure bila pravi davež koji se konstantno vraćao i vraćao u meč. Na gol Tijaga Galjarda iz 13. minuta odgovorio je Đovani Gonzales već u 17. Aspas je namestio gol Denisu Suarezu sredinom prvog dela, a tek što je počelo drugo poluvreme, nerećni Džozef Aido je pomogao gostima da izjednače.

A onda je Aspas uzeo stvari u svoje ruke i u završnih pola sata pokazao zašto je godinma unazad najvažniji fudbaler tima iz Viga. Činjenica da je vezao četiri utakmice bez pogotka, nije mu smetala da postigne dva i da se iskristališe kao apsolutni heroj tima, kojem nedostaje jednio kontinuitet kako bi se umešao u borbu za Evropu.

Selta je na prethodna tri meča osvojila tek dva boda uz samo jedan postignut gol, a večeras su joj se golgeterske karte otvorile pa je uspela da nanese Majorci četvrti uzastopni poraz u španskoj Primeri.

PRIMERA – 27. KOLO

Petak

Alaves - Sevilja 0:0

Subota

Osasuna - Viljareal 1:0 (0:0)

/Avila 63/

Espanjol - Hetafe 2:0 (2:0)

/Kabrera 17, Kabako 27ag/

Valensija - Granada 3:1 (0:0)

/Guedeš 48, Gomez 51, Soler 61pen - Domenek 56ag/

Real Madrid - Sosijedad 4:1 (2:1)

/Kamavinga 40, Modrić 43, Benzema 76 penal, Asensio 79/

Nedelja

Kadiz - Rajo Valjekano 2:0 (0:0)

/Alkaraz 55, Idrisi 63/

Elče - Barselona 1:2 (1:0)

/Fidel 44 - Tores 60, Depaj 84/

Selta - Majorka 4:3 (2:1)

/Galjardo 13, Suarez 25, Aspas 61, 90+6 - Gonzales 17, Aido 49AG, Sevilja 87/

21.00: (3,05) Betis (3,25) Atletiko Madrid (2,55)

Ponedeljak

21.00: (1,60) Atletik Bilbao (3,80) Levante (6,00)

***kvote su podložne promenama



tagovi

SeltaMajorkaJago Aspas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara