Saša Ilić i Marselino u meču iz 2013. (©MN Press)
Saša Ilić i Marselino u meču iz 2013. (©MN Press)

Sedmi pokušaj Saše Ilića da pobedi Orlove i finalna epizoda bitke za titulu u Bugarskoj

Vreme čitanja: 3min | sub. 20.05.23. | 15:09

Ludogorec dočekuje CSKA Sofiju u 2. kolu plej-ofa prvenstva

Sad ili nikad za Sašu Ilića. Trener CSKA iz Sofije treći put će se nameriti na Ludogorec u ulozi kormilara, pošto je do sada u oba slučaja tokom sezone njegov tim igrao dobro, ali je na kraju izgubio od rivala iz Razgrada. Subotnji derbi na Huverfarma areni igra se u sklopu 2. kola plej-ofa prvenstva Bugarske i praktično, ne i teorijski, mogao bi da odluči dileme oko šampionske krune.

Nisu ovosezonski dueli sa Orlovima jedini koje je legenda Partizana imala u karijeri, pošto je protiv njih odigrao i četiri meča kao fudbaler. Međutim, ni u jednom od pomenutih šest sukoba mladi trener Armejaca nije osetio ukus pobede i večeras dobija sedmu priliku.

Izabrane vesti

Saša Ilić je kao kapiten Partizana dva puta posetio Huvefarma arenu, a na ukupno četiri meča protiv Ludogoreca u crno-belom dresu ostvario je negativan saldo - dva remija, dva poraza i isto toliko eliminacija na putu ka Ligi šampiona, u sezonama 2013/2014 i 2014/2015.

No, dve ekipe, koje međusobno nastavljaju borbu za titulu, suočavaju se treći put ove sezone. Orlovi su do sada zabeležili dve pobede nad glavnim rivalom i ukoliko dođu i do treće, gotovo sigurno će odbraniti pehar namenjen vladaru Bugarske. Razlika između timova iz Razgrada i Sofije je samo jedan bod, što znači da će, ukoliko gosti iz glavnog grada budu uspešni, ponovo će biti na vrhu tabele i držaće sve u svojim rukama do kraja prvenstva.

19.15: (1,75) Ludogorec (3,50) CSKA Sofija (5,00)

Poslednji put u aktuelnoj kampanji snage će odmeriti najproduktivniji napad i najbolja odbrana u ligi. Domaćini su na 31 odigranoj utakmici do sada postigli 73 gola, dok je CSKA Sofija primila samo 14 pogodaka. Biće zanimljivo videti koji će se trend nastaviti posle večerašnjeg okršaja.

Timovi Ivajla Peteva i Saše Ilića u susret ulaze odlično raspoloženi i u nizu od nekoliko uzastopnih pobeda. Ludogorec je u odličnoj formi i još je neporažen pošto se Petev vratio u Razgrad sredinom marta. Od tada, Orlovi su ostvarili devet uzastopnih prvenstvenih uspeha i plasirali se u finale Kupa Bugarske, gde ih čeka duel sa CSKA 1948.

Za CSKA gostovanje će gostovanje u Razgradu da bude poslednji izlazak iz Sofije, pošto slede dve utakmice kod kuće i meč sa Levskim na Nacionalnom stadionu. Poslednji poraz Crveni su doživeli upravo od Ludogoreca, posle čega je ekipa zabeležila tri uzastopna slavlja.

Kajo Vidal je pod znakom pitanja za meč, ali dobra vest za trenera Peteva je da se Kiril Despodov vratio u kombinaciju posle odslužene suspenzije. Ilić ima ozbiljnijih kadrovskih problema i neće moći da se osloni na povređene Brajana Morena, Džefersona i Bredlija de Nojera, kao i na suspendovanog Enesa Mahmutovića. Međutim, ponovo će na raspolaganju da ima kapitena Jirgena Mateja, koji je propustio poslednja dva meča zbog nagomilanih žutih kartona.

BUGARSKA 1, PLEJ-OF - 2. KOLO

Subota

16.30: (2,45) Černo More (3,15) CSKA Sofija 1948 (3,05)

19.15: (1,75) Ludogorec (3,50) CSKA Sofija (5,00)

Nedelja

19.00: (5,00) Lokomotiva Plovdiv (3,50) Levski (1,75)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Bugarska 1LudogorecCSKA SofijaSaša IlićIvajlo Petev

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara