Segundo Kastiljo (©AFP)
Segundo Kastiljo (©AFP)

Segundo Kastiljo trener ekvadorske Barselone barem do kraja godine

Vreme čitanja: 3min | ned. 18.06.23. | 23:05

Bivši fudbaler Crvene zvezde pronašao prvi angažman, u noći između nedelje i ponedeljka (01.00 časova po srednjoevropskom vremenu) sedeće na klupi protiv Universidad Katolike

Sećate li se Segunda Kastilja? Bivši fudbaler Crvene zvezde (2006 – 2008) završio je igračku karijeru 2020. godine, ali je ostao u tom sportu. Učio je Ekvadorac za trenera, a sada je pronašao i prvi angažman. Predvodiće ekvadorskog prvoligaša Barselonu iz Gvajakila. U noći između nedelje i ponedeljka, od 01.00 časova po srednjoevropskom vremenu protiv Universidad Katolike će sedeti na klupi kluba za koji je i nastupao.

Kastiljo je igrao za Barselonu skoro tri godine, od februara 2016. do kraja 2018. Kada je okačio kopačke o klin vratio se u taj klub u mlađe kategorije i polako je pekao zanat. Iiznenada mu se ukazala prilika ovog proleća da preuzme rukovođenje prvim titmom, pošto je usled loših rezultata ostavku podneo Argentinac Fabijan Bustos i tako ostavio stručni štab bez šefa.

Izabrane vesti

Ideja u Gvajakilu je prvo bila da Kastiljo vodi ekipu u preostala dva kola ekvadorske Aperture, a da se do početka Klausure pronađe stalno rešenje. Ipak, najnovije informacije iz Južne Amerike glase – Kastiljo ostaje trener do kraja sezone!

Vodio je već bivši reprezentativac Ekvadora Torerose na dve utakmice, debitovao je porazom od prvaka Brazila Palmeirasa (4:2) u Kopa Libertadoresu, a potom je Kastiljov tim savladao gradskog rivala Gvajakil Siti sa 2:1. Susret sa Universidad Katolikom biće mu prvi pred domaćom publikom.

01.00: (1,80) Barselona Gvajakil (3,45) Universidad Katolika (4,20)

Informaciju da je Kastiljo ostavio veoma dobar utisak i da će zbog toga da vodi ekipu i u Klausuri potvrdio je predsednik kluba Alfaro Moreno u izjavi za Radio Karavanu.

Naša prva opcija je da Segundo Kastiljo i njegov stručni štab ostanu do kraja sezone. To nam je prioritet. Nismo pravili druge planove, niti smo zavirivali u fioku sa biografijama drugih trenera. Zato ovim putem želim da demantujem sve medijske natpise da je Barselona pregovarala sa nekim drugim strategom. Nama je sada bitno da olakšamo stručnom štabu obavljanje posla, zato ćemo pokušati da što pre angažujemo dva pojačanja na konkretnim pozicijama da bismo spremni dočekali Klausuru”, kazao je Moreno.

Barselona će učešće u Aperturi zvanično okončati noćas tim susretom sa Katolikom. Od rezultata tog meča zavisi da li će takmičenje završiti na četvrtoj poziciji ili će prestići LDU Kito, koji ima isti broj poena, bolju gol-razliku, ali i odigran meč više. Dakle, Kastiljovom timu je bod dovoljan za mesto broj tri, koje suštinski ne donosi ništa. Aperturu je još ranije osvojio Independijente del Valje, koji je na taj način izborio plasman u finale prvenstva. Meč za titulu će se odigrati krajem godine protiv osvajača Klausure.

Trenutno se fokusiram samo na to da završimo Aperturu na što bolji način, da se pripremimo za meč poslednjeg kola Kopa Libertadores protiv Sero Portenja (30. jun). Posle toga ću sesti sa upravom i pričaćemo o nastavku saradnje. Želim da igrači budu ti o kojima će da se priča i piše. Znam da imamo podršku predsednika Morena, ali moramo dobrim rezultatima da mu uzvratimo za tu veru”, poručio je Kastiljo.

On je igračku karijeru započeo u Espoli, a u domovini je igrao još za El Nasional pre nego što ga je angažovala Zvezda. Kao pozajmljen igrač Beograđana nastupao je za Everton i Vulverhempton, a potom je igrao za Deportivo iz Kita, meksikance Pačuku i Pueblu, najbolji klub iz Saudijske Arabije Al Hilal, meksički Dorados Sinoloa, a zatim Barselonu i Gvajakil Siti. U kolekciji ima jednu duplu krunu sa Zvezdom, te dve titule u Ekvadoru, po jednu sa Barselonom i El Nasionalom.

Kao igrač je sa Barselonom bio prvak 2016. godine, a od tada je taj klub osvojio samo još jednu titulu, u sezoni 2019/2020. Bio je to klubu iz Gvajakila ukupno 16. trofej.

EKVADOR 1 (APERTURA) – 15. (POSLEDNJE) KOLO

Subota

Independijente del Valje – El Nasional 3:4 (1:2)

/Ojos 4, Dijaz 61, Sornoza 90+4pen – Kariljo 27, Mikolta 40, Solis 48, Kinonez 90+11pen/

Kumbaja – Libertad 2:1 (1:0)

/Sifuentes 6, Urtado 87 – Karabali 79/

Gvalaseo – Gvajakil Siti 2:1 (0:0)

/Angulo 46, 53 – Parales 78pen/

Nedelja

Mušuk Runa – LDU Kito 2:2 (0:0)

/Bonilja 87, Rivero 90+6 – Kinonez 60, Anangono 84/

Deportivo Kuenka – Emelek U TOKU

Ponedeljak

01.00: (1,80) Barselona Gvajakil (3,45) Universidad Katolika (4,20)

Utorak

02.00: (1,90) Tekniko (3,25) Delfin (4,00)

Subota, 24. jun

02.00: Aukas - Orense

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Ekvador 1Segundo KastiljoBarselona GvajakilUniversidad Katolika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara