Stadion "Karađorđe" (©Starsport)
Stadion "Karađorđe" (©Starsport)

Šehović testira Vošu pred Zvezdu, „mađarski duel“ TSC-a i Osijeka

Vreme čitanja: 3min | sub. 10.07.21. | 14:02

Srpski Superligaši u subotu imaju poslednje pripremne mečeve pred početak nove sezone

Nekoliko zanimljivih prijateljskih utakmica očekuje nas ove subote. U centru pažnje su srpski klubovi koji će imati generalne probe uoči početka nove sezone Superlige sledećeg vikenda.

Vojvodina od 20.30 časova dočekuje izraelskog prvoligaša Makabi Netanju, na svom „Karađorđu“. Posle 17 meseci Novosađani će odigrati neku utakmicu pred svojim navijačima. Vošine pristalice mogu besplatno da uđu na tribine, ali moraju prethodno da podignu ulaznice.

Izabrane vesti

Staru damu očekuje baš težak raspored na početku sezone. U prvom kolu Superlige rival će joj biti aktuelni šampion Crvena zvezda, a ubrzo zatim slede i meč sa Partizanom i dvomeč sa litvanskim Panevežisom u kvalifikacijama za Ligu konferencije.

20.30: (2,05) Vojvodina (3,70) Makabi Netanja (2,95)

Nažalost, trener Slavoljub Đorđević na tim mečevima neće moći da računa na levog beka Stefana Đorđevića. On je na pripremama povredio ključnu kost, a uprkos tome što je u završnoj fazi oporavka, preskočiće otvaranje prvenstva.

Mnogo mi teško pada što ne mogu da pomognem ekipi i žao mi je što ću propustiti te važne utakmice. U stalnom sam kontaktu sa ekipom, sa lekarima i nije mi svejedno što nisam uz tim. Ipak, s druge strane, tek u 30. godini doživeo sam prvu ozbiljniju povredu i kako je izgledalo, moglo je da bude i mnogo gore da bude. Čovek mora da se nosi sa tim situacijama, povrede su sastvani deo sporta, a za mene je najvažnije da se oporavim u potpunosti i da potom kao pravi profesionalac mogu da odgovorim na sve zahteve koji se od mene očekuju“, rekao je Đorđević za sajt Vojvodine.

Što se tiče današnje prijateljske utakmice, Makabi je u Novi Sad stigao u veoma jakom sastavu. Tu je nekadašnji bek Partizana, Zlatan Šehović, kao i Jamajkanac Kevaun Frater, Zambiajc Lamek Banda, Holanđanin Kelian van der Kap i dvojica fudbalera iz Obale Slonovače, Abubakar Dumbija i Fernand Gure. Prenos meča Voše i Makabija moći će da se gleda na jutjub kanalu novosadskog kluba.

Zanimljiva utakmica na programu je i od 18 časova u Gradskom vrtu u Osijeku. Hrvatski prvoligaš će ugostiti TSC iz Bačke Topole.

18.00: (1,67) Osijek (3,80) TSC Bačka Topola (4,30)

Ova dva kluba povezuju investitori, i Osijek i TSC finansiraju Mađari. Biće to savršena generalna proba za oba tima. Na tribinama će biti publike, ali domaći tim neće igrati u najjačem sastavu. Trener Nenad Bjelica ne može da računa na kapitena Mileta Škorića i Lasla Klajnhajslera, koji su dobili produžen odmor pošto su igrali na Evropskom prvenstvu za Hrvatsku i Mađarsku.

Što se tiče prijateljskih utakmica, od superligaša će na teren još i Novi Pazar, koji igra od 18 časova protiv Rudara iz Pljevlja, kao i Radnički Kragujevac i Metalac, koji će od 18.30 da odmere snage u direktnom okršaju.


tagovi

Superliga SrbijeFK VojvodinaTSC Bačka TopolaOsijekZlatan Šehović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara