(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Šeik izgubio strpljenje, otkaz Gutiju!

Vreme čitanja: 2min | pet. 26.06.20. | 14:41

Slavni Španac smenjen

Najbogatiji klub španske Segunde je danas smenio trenera.

Proslavljeni Hoze Marija Gutijerez ‘Guti’ nije više šef stručnog štaba kluba sa juga Španije. On je dobio otkaz zbog rezultata po nastavku sezone.

Izabrane vesti

Almeriju je prošlog leta preuzeo Šeik Al Turki. Reč je o bliskom prijatelju i savetniku saudijskog princa Mohameda Bin Salmana, poznatog kao ljubitelja fudbala. Turki je čovek kojem je gospodar Saudijske Arabije prepustio u ruke da rekonstruiše tamošnji fudbal i koji je najzaslužniji za velika ulaganja prethodnih godina. Ambicije u fudbalu, Turki je pokazao kupovinom Almerije i prelaznim rokom kakav nije viđen u španskom drugligaškom fudbalu. Potrošili su blizu 20.000.000 evra na novajlije, doveli neka poznata imena, a gomilu igrača su uzeli i na pozajmice koje će biti otkupljene ovog leta.

Po dolasku novih valsnika, za trenera Almerije je imenovan mladi portugalski stručnjak Pedro Emanuel, ali je posle tri meseca dobio otkaz u trenutku kada je ekipa zauzimala drugo mesto na tabeli koje donosi direktan plasman u Primeru. Nasledio ga je Guti kojem je to bio prvi samostalni trenerski posao posle epizoda u mlađim kategorijama Reala i pomoćnog trenera Bešiktaša.

Slavni Realov vezista je beležio dobre rezultate iako je u februaru želeo da podnese ostavku zbog medijskih optužbi da je sa igračima lumpovao u noćnom provodu posle jednog ligaškog poraza. Almerija je sa Gutijem pala na treće mesto na tabeli, a po nastavku sezone posle pauze je počela da beleži čudne rezultate. Pobedila je Albasete i drugoplasiranu Saragosu u gostima, ali je kod kuće poražena od Las Palmasa i Alkorkona iako je bila favorit. Sinoćnji poraz od Alkorkona je došao glave Gutiju i otpušten je.

Sedam kola pre kraja lige, Almerija i dalje ima šansu da uhvati makar drugo mesto jer samo prva dva tima idu direktno u Primeru, ali ta šansa nije velika jer za Saragosom kasni pet bodova. Podsetimo, dres Almerije nose i naši inetrnacionalci Nikola Maraš i Radosav Petrović


tagovi

Guti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara