Seltik bira trenera, Favr najnoviji kandidat

Vreme čitanja: 2min | uto. 30.03.21. | 14:39

Švajcarac bi voleo da se okuša na Ostrvu...

Posle višegodišnje surove dominacije škotskim fudbalom Seltik je konačno pao s trona. Rendžers sa Stivenom Džerardom za kormilom uspeo je da svrgne Kelte, što je rezultiralo odlaskom trenera Nila Lenona (49) prošlog meseca.

Kormilo je privremeno preuzeo Džon Kenedi, međutim otkako je Lenon otišao vodi se polemika i plasiraju imena stručnjaka koji bi mogli da preuzmu zeleno-bele. Konkurencija nije mala, u pitanju je vrlo atraktivan posao pa su tako i treneri u konkurenciji atraktivni.

Izabrane vesti

Od ranije je poznato da je za posao na Seltik parku zainteresovan Roj Kin. Uz njegovo ime često je u vezu sa timom iz Glazgova dovođen i Tjeri Anri, dok se čelnici kluba navodno ozbiljno zanimaju za "zdravlje" Džesija Marša iz RB Salcburga.

I tu nije kraj. Lista je danas produžena. Kako javlja Dejli mejl na "konkurs" za posao u Seltiku rado bi se javio i iskusni Švajcarac Lusijan Favr. Iako su mu već 62 godine Favr veruje da i dalje ima šta da ponudi, odnosno da još nije rekao svoju poslednju reč. Mnogi su mislili da posle Borusije iz Dortmunda njegova karijera kreće silaznom putanjom, no ako bi dobio ovaj posao mogao bi Favr sve da demantuje.

Podsetimo, Švajcarac je napustio Vestfalen u decembru prošle godine posle teškog poraza od Štutgarta kod kuće (1:5) i ispadanja iz šampionske trke. Prošle sezone dosta dobro se nosio sa Bajernom, imao u jednom momentu čak devet bodova više, ali na kraju je sve prosuo.

Da li je na redu možda selidba na Ostrvo?

Mogli bi Lusijan Favr i Seltik da budu zanimljiva kombinacija. Mada naizgled deluje nespojivo...


tagovi

SeltikLusijan FavrRoj KinTjeri Anri

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara