Sadio Mane (AFP)
Sadio Mane (AFP)

Senegal opet razočarao, drma mu se prvo mesto

Vreme čitanja: 2min | pet. 14.01.22. | 15:52

Gvineja ozbiljnija nego što se očekivalo

Senegal je došao na Afrički kup nacija kao možda i prvi favorit turnira, ali posle dve odigrane utakmice je sve više upitnika iznad glava Lavova Tarange.

U prvom kolu Senegalci su se izvukli protiv slabašnog Zimbabvea golom iz penala u nadoknadi vremena i slavili sa mršavih 1:0 ali danas nisu nagrađeni za slabo izdanje. Gvineja se pokazala kao ozbiljniji rival od Zimbabvea i sasvim zasluženo odolela Senegalcima izborivši remi bez golova – 0:0. Sa ovim rezultatom, Senegal i Gvineja imaju potpuno identične šanse za prvo mesto u grupi i lakšeg rivala u nokat fazi.

Izabrane vesti

Senegalce više od rezultata treba da brine slaba igra. Istina, zbog korone i povreda su im falili neki od nosilaca igre poput golmana Eduara Mendija, štopera Kalidua Kulibalija ili vezista Idrize Geja, Papea Sara i Nampaliza Mendija... Ali Senegal i bez njih ima bolje igrače od Gvineje.

Ipak, Gvineja očigledno ima uigraniji tim i bolji se pripremila za ovaj turnir. Predvođena Liverpulovim vezistom Nabijem Keitom ne samo da je bila ravnopravan rival, već i nijansu bolji tim. Kapiten Keita je dominirao sredinom terena, a veliku pomoć je imao od Amadua Dijavare iz Rome i Lajpcigovog talenta Ilaiša Moribe. Upravo je ta borba na sredini terena izbalansirala utakmicu i uvela je u Gvinejin ritam.

Gvineja je posle pola sata igre imala najbolju šansu na utakmici kada je Gilavogi slabo šutirao sa penala na povratni pas Moribe. Senegalci su bili jalovi i bezidejni u napadu, previše gurali loptu na Manea i stvorili tek jednu solidnu šansu koju je Bajernov bek Buna Sar prokockao u drugom poluvremenu. Očigledno je da će Senegal imati problem realizacije i da mu nedostaje bolji špic. Selektor Aliju Sise je opet pružio šansu Bulaju Diji, probao i sa promenom formacije ali očigledno mu nedostaje gol igrač.

GRUPA B

Petak

Senegal - Gvineja 0:0

17.00: (3,40) Malavi (3,00) Zimbabve (2,50)



tagovi

Afrički kup nacijareprezentacija Senegala

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara