Mahdi Kamara (©AFP)
Mahdi Kamara (©AFP)

Sent Etjen na ivici ambisa, Mangala stigao kao spasilac

Vreme čitanja: 2min | sre. 26.01.22. | 09:45

Liga 1: Nekadašnji šampion Francuske najgori tim u ovogodišnjem prvenstvu Trikolora. Iskusni defanzivac stigao da pojača odbranu zeleno-belih. Anže danas (19.00) dočekuje zelene u zaostalom meču 20. kola

Sent Etjen, slavni klub, 10 puta šampion Francuske, doduše, poslednji put pre 41 godinu, nalazi se na ivici ambisa. Ima osam bodova manje od Bordoa, tima koji je trenutno na poslednjem mestu koje znači opstanak u Ligi 1.

U petak je Sent Etjen poražen u komšijskom derbiju od Liona (0:1). Bio je to sedmi uzastopni poraz za "fenjeraša“. Ni smena trenera, odlazak Kloda Puela i dolazak iskusnog stručnjaka Paskala Dupraza nije pokrenuo nekadašnjeg velikana. Najgori tim u elitnoj ligi Trikolora danas (19.00) gostuje Anžeu u zaostalom meču 20. kola.

Izabrane vesti

Domaćin je bezbrižan, na sredini tabele. Nije poražen na dve poslednje utakmice (sakupio četiri boda). Sent Etjen je pre nekoliko dana dobio vredno pojačanje u borbi za opstanak. Šestomesečni ugovor potpisao je iskusni defanzivac Elijakim Mangala. On je u karijeri nosio dresove Porta, Mančester Sitija, Evertona i Valensije.

"On je igrač koji će doneti smirenost u naš tim. Doneće nešto što nije lako kupiti, a to je iskustvo. Veoma sam zadovoljan dolaskom Mangale. Ovakav igrač može da podigne ostale igrače“, rekao je trener Dupraz.

19.00: (2,40) Anže (3,10) Sent Etjen (3,45)

U prvom delu sezone, Sent Etjen i Anže su odigrali nerešeno – 2:2. Zeleni su gubili sa 2:0, ali je domaćin stigao do boda golom Mikela Nadea u trećem minutu sudijske nadoknade. Na poslednje tri od četiri utakmice dolazio je tip 0-1. Kvota u Mozzartu da će na meču Anže – Sent Etjen da bude 0-1 je 2,60.

-----------------------------------------------

Sve utakmice francuske Lige 1 možete da gledate uživo na portalu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.

-----------------------------------------------

Oba tima imaju dosta izostanaka, što zbog povreda, bolesti i reprezentativnih obaveza u Kupu afričkih nacija. Za Anže neće igrati Marokanci Bufal i Ounahi i Kamerunci Bahoken i Ebose. Povređeni su Šo, Oud Kaled i Tomas. Za Sent Etjen van stroja su Buanga, Kazri, Budabuz, Mukadi, Nejo i Sou koji su na Kupu afričkih nacija. Van stroja zbog povreda su Peruanac Trauko, kao i Amuma i Ganjon.

Anže ima pet pobeda, remi i četiri poraza na svom terenu, dok Sent Etjen ima samo pet bodova na 10 mečeva na gostovanjima. Jedina pobeda je ostvarena protiv Troe (1:0). Nekadašnji šampion ima tri vezana poraza van svog stadiona.

----------------------------------------------

Odigraj tiket kao i svakog dana i osvoji Porše Makan

SVAKI TIKET JE ULAZNICA U ARENU

Mozzart Gladijator je takmičenje sa pravilima takvim da u njemu svi učestvuju. Visina uplate ne igra presudnu ulogu, kao ni to da li je tiket dobitan ili ne. Tvoje je samo da svakog dana odigraš tiket, jer je svaki ulaznica u arenu.

--------------------------------------------------

FRANCUSKA 1 – ZAOSTALI MEČ 20. KOLA

Sreda

19.00: (2,40) Anže (3,10) Sent Etjen (3,45)

***kvote su podložne promenama



tagovi

FrancuskaFrancuska 1AnžeSent Etjen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara