©Reuters
©Reuters

Ser Aleks je imao četvoricu ljubimaca, oni nikada nisu osetili „fen“

Vreme čitanja: 2min | ned. 10.05.20. | 12:33

Otkriva Rajan Gigs

Pored mora trofeja i brojnih uspeha kojima je Mančester junajted uzdigao na nivo jednog od najvećih klubova sveta, Ser Aleks Ferguson je ostao čuven i po svom „fenu“.

A, to je izgledalo tako što bi se igraču koji bi ga iznervirao nekim lošim odlukama na terenu, uneo u lice u svlačionici i toliko urlao da bi se jadnom igraču pogidla sva kosa na glavi.

Izabrane vesti

Kroz taj tretman prošli su mnogi igrači koji su nosili dres Crvenih đavola, ali četiri velike zvezde – nikada. Nekadašnji as Junajteda Rajan Gigs otkrio je ko su bili Fergusonovi ljubimci na koje nikada nije podigao glas.

Jedan je bio Kantona, drugi Brajan Robson, potom Roj Kin i Kristijano Ronaldo. Oni su bili rođeni pobednici i uvek bi na terenu uradili sve što je potrebno, pa zato Ser Aleks nije osećao potrebu da na njih viče“, rekao je Gigs.

Prisećao se Velšanin kako je bilo situacija kada su svi očekivali da „fen“ proradi u lice Eriku Kantoni.

Bilo je mečeva na kojima Erik nije ništa uradio. Nije dao gol, nije asistirao, čak se nije ni u odbrani potrošio, kao što bi znali Runi ili Tevez. I onda bismo sedeli u svlačionici posle utakmica i komentarisali u pola glasa kako će ovog puta osetiti Fergusonov bes. Ali, ništa se ne bi dogodilo. Na narednom susretu Kantona bi postigao gol ili izveo neku svoju magiju. Ser Aleks je velike zvezde tretirao na poseban način, jer je znao da će mu se odužiti na terenu“.

Iako je bio veliki igrač i istinska zvezda Junajteda, Gigs nije imao taj „popust“ kod legendarnog menadžera.

Bio sam u nemilosti nekoliko puta. Šest ili sedam puta sam bio kažnjavam zbog rasprava sa njim, zbog svađa. U tim trenucima mi nije bilo svejedno, ali posle nekoliko godina mi je Ser Aleks rekao kako je voleo kada bih mu uzvratio, jer mu je to govorilo da mi je stalo, da nisam ravnodušan. Svakako bi me finansijski kaznio, čisto da pokaže ko je glavni, ali su mu se rasprave sviđale, sve dok ne bi prelazile granicu“, ispričao je Rajan Gigs.


tagovi

Aleks FergusonRajan GigsMančester Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara