Ilustracija (©Shutterstock)
Ilustracija (©Shutterstock)

Ser Aleksov brat bi da izbaci Kvins Park

Vreme čitanja: 2min | pet. 03.09.21. | 14:09

Eirdrionians dočekuje Kvins Park, u okršaju škotskog Čelendž kupa

Eirdrionians večeras započinje poduhvat u škotskom Čelendž kupu, kada mu u goste na stadion Ekscelzior dođe Kvins Park. Nekoliko dana pre nego što se dva tima sastanu u ligi, imaće za cilj da se plasiraju u treći krug takmičenja.

S obzirom na činjenicu da je Eirdrionians prošle sezone završio među četiri najbolja tima u trećem rangu Škotske, postao je nosilac na turniru ove godine. Zbog toga su fudbaleri kojima predsedava Martin Ferguson, brat legendarnog stratega Mančester Junajteda Ser Aleksa - ujedno i nekadašnji skaut Crvenih đavola, zaslužan za angažovanja Dijega Forlana, Andersona i Ruda van Nistelroja, a svojevremeno je bratu preporučivao Fabija Kvaljarelu i Alesandra Nestu - bili pošteđeni takmičenja u prvom kolu, za razliku od protivnika.

Izabrane vesti

20.45: (3,50) Eirdrionians (3,35) Kvins Park (2,00)

Dva tima, dakle, trebalo bi da se sastanu sledeće nedelje u prvenstvu trećeg ranga, što ovu utakmicu čini još intrigantnijom, jer će imati priliku da se međusobno odmere uoči ligaškog obračuna. Domaći su prošle sezone zamalo propustili promociju, završivši dva boda iza Partika, a zatim izgubivši utakmicu plej-ofa od Mortona.

Međutim, nova kampanja nije dosad išla po planu za pulene Ijana Marija, koji su do sada uspeli da pobede u samo jednoj ligaškoj utakmici. Eirdrionians je ipak uspeo da prekine niz od četiri poraza u poslednjem izlasku, ostvarivši pobedu protiv Piterheda od 3:2.

Kvins Park, jedan od najstarijih klubova na svetu, ove sezone je već igrao sa Eirdrioniansom, a timovi su se sastali u grupnoj fazi Liga kupa Škotske, gde su odigrali nerešeno bez golova, a potom je Marijeva ekipa pobedila posle penala.

Uprkos porazu u toj utakmici, tim sa Hempden Parka je fantastično započeo sezonu jer je trenutno lider Lige 1, kao jedini neporaženi sastav lige. Pošto su Pauci prošle sezone dominirali Ligom 2, izgubivši samo dve utakmice, s lakoćom su bilo najbolji u diviziji i izborili promociju, a na tom pobedničkom talasu momci trenera Loruija Elisa nastavili su i u novoj kampanji.

ŠKOTSKA, ČELENDŽ KUP - 2. RUNDA

Petak

20.45: (3,50) Eirdrionians (3,35) Kvins Park (2,00)

*** kvote su podložne promenama


tagovi

kvins parkŠkotska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara