Ćiro Imobile i Sergej Milinković Savić (reuters)
Ćiro Imobile i Sergej Milinković Savić (reuters)

Sergejeva lepotica od asistencije, Imobile pobegao iz Bremerovog džepa za remi u 91. minutu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 16.04.22. | 23:07

Srbin nije imao sreće u dva navrata da postigne gol ali ga je na kraju namestio

Ako je neko navilkao da postiže golove posle 90. minuta, onda je to Ćiro Imobile. Večeras se izjednačio sa Pipom Inzagijem i Markom Di Vajom kao rekorderima koji su dali 14 prvenstvenih golova posle 90. minuta. A ako je neka ekipa sinonim kako se prosipaju bodovi u finišu utakmica onda je to Torino. Da utakmice traju 80 minuta, Toro bi se borio za Ligu šampiona...

Imobile je večeras u 92. minutu iskoristio prelepu asistenciju Sergeja Milinković Savića i spasao Lacio poraza u Rimu od Torina – 1:1.

Izabrane vesti

Taman kada je izgledalo da je Lacio uhvatio korak posle dve vezane pobede, usledila je nova frustrirajuća partija za njegove navijače. Ni ovaj bod rezultatski ne znači mnogo ali makar nije poraz.

Braća Milinković Savić ipak nisu zaigrali jedan protiv drugog jer je Vanja ostao na klupi Torina koji je bolje otvorio meč. Posle pola sata su gosti imali veliku šansu. Prvo je sjajni štoper Bremer pogodio prečku a potom je Riči iz odbitka poslao loptu preko gola. Nastavili su Bikovi da prete pa su ozbiljne pokušaje imali Beloti i Vojvoda, da bi Lacio prviu šansu stvorio posle 40 minuta igre kada je golman Beriša sprečio Milinković Savića da posle uklizavanja na drugoj stativi zatrese mrežu.

Toro je zasluženo poveo posle desetak minuta igre u drugom poluvremenu. Nekada veliki talenat italijanskog fudbala Pjetro Pelegri je postigao gol posle godinu i po dana. Glavom je dobro reagovao na centaršut Rikarda Rodrigeza i prvi put pogodio u Seriji A još od septembra 2017. godine kada je dao dva gola Laciju u dresu Đenove. Tada je imao 17 godina i Italija je brujala o njegovom talentu.

Interesantno je da je jedini gol u karijeri u Seriji A pored ova tri Laciju postigao kao 16-godišnjak protiv Rome na oproštaju Frančeska Totija. Četiri gola u Seriji A – četiri rimskim klubovima. Đenova je kasnije prodala Pelegrija u Monako za 20 i kusur miliona evra. Tamo se nije snašao, dao je samo jedan gol, letos je stigao na pozajmicu u Milan ali ni tamo nije zadovoljio i zimus ga je pozajmio Toro. Sada je dao znake golgeterskog života...

Lacio je posle primljenog gola zaigrao nešto bolje i opet je jedinu šansu imao Sergej Milinković Savić ali je njegov sjajan šut glavom zaustavio Beriša spektakularnom paradom. Sergej je bio jedina pretnja u timu Lacija jer je Ćiro Imobile ceo meč proveo u džepu Torinovog sjajnog štopera Bremera.

I kada je izgledalo da je sve gotovo, Milinković Savić je maestralnim centaršutem pronašao Imobilea koji je napokon umakao Bremeru i postigao 25. gol u sezoni čime je Dušanu Vlahoviću opet odmakao dva koraka na čelu liste strelaca.

Milinković Saviću je ovo bila 10. sezona u ovoj sezoni Serije A (11. ukupno u svim takmičenjima) i drugi je asistent takmičenja. Više golova je namestio samo Domeniko Berardi iz Sasuola – 11.

SERIJA A

Petak

Specija - Inter 1:3 (0:1)

/Mađore 88 - Brozović 31, Martinez 73, Sančez 90+2/

Milan - Đenova 2:0 (1:0)

/Leao 11, Mesijas 87/

Subota

Kaljari - Sasuolo 1:0 (1:0)

/Dejola 42/

Sampdorija - Salernitana 1:2 (1:2)

/Kaputo 32 - Facio 4, Lourenco 6/

Udineze - Empoli 4:1 (1:0)

/Ismajli 6 ag, Delofe 52, Puseto 79, Samardžić 87 - Pinamonti 70 pen/

Fjorentina - Venecija 1:0 (1:0)

/Toreira 30/

Juventus - Bolonja 1:1 (0:0)

/Vlahović 90+4 - Arnautović 52/

Lacio - Torino 1:1 (0:0)

/Imobile 90+2 - Pelegri 56/

Ponedeljak

19.00: (1,92) Napoli (3,60) Roma (4,40)

21.00: (1,65) Atalanta (4,00) Verona (5,90)

*kvote su podložne promenama



tagovi

Sergej Milinković SavićPjetro PelegriĆiro ImobileBremer

Obaveštavaj me

Lacio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara