Serhio Ramos (©Reuters)
Serhio Ramos (©Reuters)

Serhio Ramos: Mogu da igram još pet godina na visokom nivou

Vreme čitanja: 2min | uto. 12.04.22. | 13:33

Španac uveliko prkosi krštenici, ali ne razmišlja da stane

Nije se naigrao Serhio Ramos od dolaska u Pari Sen Žermena. Svega 391 minut kroz sedam nastupa proveo je na terenu ove sezone. Razlog su povrede, ali to izgleda ne utiče previše na iskusnog Španca.

Iako duboko u četvrtoj deceniji (30. marta napunio 36 godina), Ramos ne planira da karijeru privodi kraju. Štaviše, tvrdi da može da igra još četiri ili pet godina na visokom nivou.

Izabrane vesti

Ugovor dugogodišnjeg kapitena Real Madrida sa Parižanima važi još dve sezone posle aktuelne, uz opciju produžetka na treću. U razgovoru sa bivšim fudbalerom Ludovikom Žilijem za francuski Amazon Prajm, Ramos je najavio da će pokušati da dobije pomenuti produžetak.

"Još četiri ili pet godina na visokom nivou, a onda ću se okrenuti drugim stvarima. U Parizu imam još dve godine ugovora, a probaću da ga produžim na tri. Onda ćemo videti, dokle god me telo bude služilo. Što se tiče glave, maksimalno sam koncentrisan", rekao je Španac na pitanje koliko još misli da se bavi profesionalnim igranjem fudbala.

Upitan je i da li bi radije izabrao da bude najbolji fudbaler sveta ili da igra za najbolji klub na svetu, jedan od najboljih defanzivaca svih vremena, bez mnogo razmišljanja odlučio se za drugu opciju.

"Radije bih igrao za najbolji tim, jer na kraju krajeva, fudbal je timska igra i sve je podređeno pobedama. Radije bih igrao na svetskim i evropskim prvenstvima i u Ligi šampiona nego da budem individualno najbolji. A da bi se to ostvarilo, potrebna vam je pomoć cele ekipe", objasnio je Ramos.

Nekadašnjeg vezistu Liona, Monaka, Barselone, Rome, Pari Sen Žermena... koji je vodio razgovor interesovalo je i da li bi trofejni štoper radije igrao za klub ili reprezentaciju.

"Osećaj igranja za svoju državu je uvek nešto jako, jako veliko, a da biste došli do reprezentacije prvo morate dobro da igrate za svoj tim. Sličan je osećaj, ali istovremeno i drugačiji. Ja nisam mogao da ostanem u svom timu i reprezentaciji, ali to su jedinstveni osećaji. Samo što sa reprezentacijom možete da budete prvak sveta", odgovorio je Ramos koji je propustio poslednje Evropsko prvenstvo zbog povrede, ali je i Luis Enrike prestao da ga zove u nacionalni tim.

Probaće defanzivac Pari Sen Žermena to da promeni za Mundijal u Kataru.


tagovi

Serhio Ramos

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara