Foto: Reuters
Foto: Reuters

Šerif Briža nosi plavo-crno, Minjole sprečio novi gol Pavlovića (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 28.01.21. | 20:39

Bas Dost ponovo učestvovao kod gola Klub Briža

Derbi Briža ponovo je potvrdio jednu veliku istinu, da je gradski šerif odeven u plavo-crno. Koliko god Serkl Briž bio motivisan da pokaže zube gradskom rivalu, to uglavnom neće biti dovoljno da se slomi jedan od najvećih klubova Belgije. Klub Briž je večeras u 22. kolu Župiler Pro lige dozvolio zeleno-crnima da povedu, ali ga to nije sprečilo da veže i šesti uzastopni prvenstveni trijumf - 1:2.

Serkl je treći put uzastopno poklekao pred gradskim rivalom rezultatom 2:1, ali domaćin u prvom poluvremenu nije bio nimalo bezopasan. Strahinja Pavlović je nedavno stigao na Jan Brejdel kao pozajmljeni igrač Monaka i već na debiju protiv Kortrajka pogotkom pomogao timu da prekine seriju od deset mečeva bez pobede. Danas je vrlo lako mogao da duplira golgeterski saldo da nije bilo Simona Minjolea koji mu je u 16. minutu zaustavio udarac.

Izabrane vesti

Desetak minuta kasnije autsajder je poveo. Stefano Densvil i Odilon Kosonu nisu se proslavili intervencijom posle centaršuta, a to je iskoristio drugi strelac Serkla Entoni Musaba drugi put ove sezone pogodi protiv gradskog rivala. U 37. minutu desni bek gostiju Kosonu uspeo je da se iskupi za neubedljivu reakciju kod primljenog gola. S lakoćom je ostavio čuvara da mu gleda u leđa, potom centrirao, a loptu je glavom u mrežu poslao Brendon Mehele kojem je to bio drugi gol u prethodna četiri dana.

Izabranici Filipa Klementa nisu dozvolili da sa rezultatskim egalom uđu u završnicu duela i tako se nepotrebno opterete pritiskom. Vođstvo su stekli već u 58. minutu, nakon što je Bas Dost izbegao ofsajd poziciju, a Noa Lang iskoristio dodavanje visokog holandskog špica. Situacija isprva nije bila čista, ali je glas pomoćnika u VAR sobi potvrdio da je pogodak regularan. Dost možda nije uspeo da se i peti put zaredom od dolaska u klub upiše u listu strelaca, ali je ponovo njegov doprinos bio vidljiv i konkretan. Lang je nastavio da unapređuje već sjajne brojke u prvenstvu, a one kažu da je na 16 utakica postigao osam i namestio četiri gola.

Do kraja je Dino Hotić bio neuspešan u nameri da prosledi loptu pored Minjolea, a Klub Brižu je pre isteka 90. minuta opravdano poništen gol rezerviste Davida Okerekea. Dakle, 173. derbi Briža pripao je braniocu trofeja (103. pobeda u gradskom derbiju) koji nastavlja da odaje utisak nezaustavljivog u odnosu na konkurenciju.


BELGIJA 1 - 22. KOLO

Utorak

Epen - Antverpen 0:2 (0:2)

/Rafaelov 18, Sek 28/

Beveren - Mehelen 2:3 (0:2)

/Faučer 60, 70 - Volš 9, Šved 26, 90+2/

Muskron - Anderleht 1:1 (1:0)

/Šadas 18 - Nmeča 90+4/

Sreda

Beršot - Kortrajk 0:0

Genk - Varegem 3:2 (1:0)

/Onuaču 45+1, 52, Ito 67 - De Bok 72, Bruno 88p/

Šarlroa - Leven 1:1 (0:1)

/Desolej 61 - Sova 12/

Gent - Sint Trojden 1:1 (0:1)

/Šmit 90+5ag - Kolidio 23/

Četvrtak

Serkl Briž - Klub Briž 1:2 (1:1)

/Musaba 28 - Mehele 37, Dost 58/

Ostende - Standard (u toku)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Klub BrižSerkl BrižStrahinja Pavlović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara