Ilustracija (©Shutterstock)
Ilustracija (©Shutterstock)

Serija B: Čitadela posustaje, Kremoneze i Askoli između dve vatre, Trapani se "čupa"

Vreme čitanja: 3min | pet. 17.07.20. | 10:19

Mnogo intriga u drugom italijanskom rangu

Dve poznate i mnogo nedoumica. Stanje u Seriji B prilično je haotično u finišu sezone. Benevento je osigurao plasman u Seriju A i počeo je da "rasprodaje" bodove, drugoplasirani Krotone dodaje gas, Specija bi da ga pretekne, a Kjevo i Piza jure plej-of. Na drugoj strani tabele, Livorno je prežaljen i bez šanse za spasavanjem, Kozenca i Trapani pokazuju znake života naspram Juve Stabije i Peruđe koji se nalaze u pozicijama koje vode u plej-aut. Ovi između dve "vatre", poput Entele, Kremonezea i Askolija mogu do borbe za elitni italijanski rang, a mogu i da okuse kako je to igrati u Seriji C.

Sve u svemu, paklena četiri kola očekuju se u manje lepoj sestri Serije A. Prva od poslednje finalnih rundi na programu je večeras. Drugoplasirani Krotone dočekuje Salernitanu, koja drži sedmu poziciju i želi da zauzme što bolje mesto pred bitke u baražu. U ovom sučeljavanju situacija je krajnje jednostavna, ali istovremeno veoma zanimljiva. Činjenica je da je obema ekipama potrebna pobeda za svoje ciljeve. U prvom sučeljavanju Salernitana je pobedila 3:2. Imajte na umu da oba tima često deluju produktivno.

Izabrane vesti

Jedan od najpoznatijih simbola Italije je Venecija. Ovo prelepo mesto puno je atrakcija, kanala i vode. Međutim, tu je i odlična fudbalska ekipa, koja u sklopu 35. kola gostuje Speciji. Za razumevanje rasporeda snaga u konfrontaciji između ova dva sastava ne treba biti baš upućen u italijansku Seriju B. Dovoljan je samo brzi pregled poretka. Četiri kola pre kraja sezone, domaćini su u grupi lidera i bore se za direktnu kartu za Seriju A. Gosti su na ivici ponora i ne žele da lete u Seriju C. Venecija beleži neverovatnu statistiku na gostujućim utakmicama, gde je doživela samo tri poraza na 17 duela. Tačnije, ne zna za poraz u 82 odsto mečeva na strani.

U sudaru Čitadele i Askolija favorit je očigledan mnogo pre početnog zvižduka sudije. Činjenica je da su rivali u predstojećem sukobu na različitim stranama tabele. Domaći su među vodećima i bore se za mesto u elitnom rangu, dok su gosti mnogo gori. Askoli se nalazi u zoni ekipa koje su ni na nebu, ni na zemlji. Mogu do plej-ofa, ali i u niži rang. Samo treba imati na umu da je Askoli u mnogo boljoj formi, dok u gostima igra užasno. Čak 12 puta je izgubio na strani iz 17 borbi. Sa druge strane, nanizao je tri pobede, naspram tri vezana poraza Čitadele.

Ugrožena Peskara dočekuje Frozinone, koji je u zoni plej-ofa. Domaći tim nije poražen na svom terenu na četiri protekle utakmice. Protivnici u predstojećem sukobu još imaju dosta zadataka koji nisu rešeni. Frozinone u proseku prima manje golova po utakmici i ima jednu od najboljih odbrana Serije B. U prvom odmeravanju ove sezone gosti su pobedili 2:0. Pored toga, Frozinone je jedan od ekipa na čijim duelima pada najmanje pogodaka u šampionatu. U 73 odsto mečeva u kojima je učestvovao Frozinone nije postignuto više od dva gola.

Uz Veneciju i Kjevo, Trapani je tim sa najviše remija u ligi, a večeras ide na noge Pizi koja ne zaostaje mnogo u tom segmentu. Rivali imaju potpuno drugačije ciljeve i zadatke, jer se domaći bore za ulazak u plej-of i moguću kartu za Seriju A, a gosti za goli život. U prvom kolu Piza je pobedila rezultatom 3:1. Generalno, Piza je veoma dobra na svom terenu gde je slavila na četiri prethodna duela, dok je Trapani igrao X na četiri protekla susreta na strani.

SERIJA B - 35. KOLO

Petak

18.45: (2,75) Peskara (3,10) Frozinone (2,70)

21.00: (2,00) Čitadela (3,45) Askoli (3,80)

21.00: (1,75) Empoli (3,50) Virtus Entela (5,10)

21.00: (3,35) Juve Stabija (3,20) Kjevo (2,25)

21.00: (1,70) Krotone (3,70) Salernitana (5,20)

21.00: (2,40) Peruđa (3,10) Kremoneze (3,20)

21.00: (2,55) Piza (3,20) Trapani (2,85)

21.00: (1,95) Pordenone (3,40) Kozenca (4,10)

21.00: (1,70) Specija (3,50) Venecija (5,60)

21.00: Benevento - Livorno

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Serija BFrozinoneBeneventoPeskaraAskoliEmpoliKjevoPizaTrapaniPordenonePeruđaSalernitanaKrotone

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara