Fudbaleri Bragantina (Foto: AFP)
Fudbaleri Bragantina (Foto: AFP)

Serijom bizarnih golova u Kašijas de Sulu spuštena zavesa na premijerno kolo Brazileiraa (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 12.04.22. | 03:02

Podela plena u duelu Žuvetuda i Bragantina

Mladi Bikovi nisu uspeli da dođu do prve pobede u Kašijas de Sulu posle 14 godina. Doduše, bila im je ovo tek treća prilika da u pomenutom periodu ponovo slave kao gosti protiv Žuventuda, ali je nisu iskoristili. Štaviše, tek u poslednjim trenucima utakmice spasili su se fudbaleri Bragantina poraza. Autogol Talisona Kelvena u 89. minutu doneo im je bod - 2:2 (1:1).

Interesantna utakmica na Alfred Žakoni stadionu. Domaćin je bio na pragu trijumfa, ali mu je nedostajalo sreće. Posle karambola u kaznenom prostoru Žuventuda, lopta se od rezerviste Talisona odbila u mrežu. Nije bio baš taličan domaćoj ekipi, kako je autogol postigao posle samo 12 minuta provedenih na terenu.

Izabrane vesti

Statistika kaže da su gosti nešto češće pretili, ali ne i da su bili opasniji. Od 16 udarac Red Bulovog tima samo tri su otišla u okvir, dok je Žuventud pretio u 13 navrata, a u čak sedam ugrozio golmana gostiju Klejtona.

Podela plena čini se kao pravedan rezultat, kojim ipak ni jedni ni drugi ne mogu da budu potpuno zadovoljni. Da, Bragantinu je laknulo što sezonu nije otvorio porazom, ali očekivalo se više od najperspektivnijeg tima u ligi na premijeri. S druge strane Žuvetud je bio na pragu trijumfa, ali mu je Fortuna u zadnji čas okrenula leđa.

Susret su obeležili prilično bizarni golovi. Osim Talisona Klevena sopstvenu mrežu zatresao je i defanzivac domaće ekipe Renan. Uvodni gol Bragantina zaista je nesvakidašnji. Igrao se 12. minut kada je Lukas Evanđelista opalio po lopti iz velike udaljenosti, u glavu pogodio Migela Silveiru, da bi se od veziste gostiju odbila iza leđa golmana Sezara.

U 30. minutu domaćin je poravnao, kada je posle prizemnog centaršuta sa desne strane sopstvenog golmana savladao Renan. Štoper Red Bula je klizećim startom pokušao da spreči protivničkog igrača da se upiše u listu strelaca, a na kraju je zbog ne tako dobre reakcije "devetke" domaćina Buena da Silve zatresao svoju mrežu.

Otišlo se na odmor sa 1:1, da bi u 69. minutu Žuventud preokrenuo. Dobro se u kaznenom prostoru gostiju snažao Oskar Ruiz posle jednog centaršuta sa desne strane, prihvatio loptu i sa ivice peterca matirao Klejtona za 2:1.

U samom finišu Bragantino stiže do boda, već opisanom autogolom Talisona Klevena.

BRAZIL 1 - 1. KOLO

Subota

Fluminense - Santos 0:0

Atletiko GO - Flamengo 1:1 (0:0)

/Rato 75 - Enrike 85/

Nedelja

Palmeiras - Seara 2:3 (1:2)

/Ze Rafael 22, Gomez 90pen - Žorž 7ag, Mendoza 14/

Koritiba - Gojas 3:0 (1:0)

/Alef Manga 10, Leo Magaljo 47, Andrej 90/

Attletiko Mineiro - Internasiol 2:0 (1:0)

/10, Hulk 90+3/

Botafogo - Korintijans 1:3 (0:3)

/Gonsalves 66pen - Paulinjo 17, Mantuan 26, Piton 44/

Fortaleza - Kujaba 0:1 (0:1)

/Everton 8/

Avai - Amerika Mineiro 1:0 (0:0)

/Ranijel 53/

Sao Paulo - Atletiko PR 4:0 (1:0)

/Kaleri 19, 52, 70, Lusijano 74/

Utorak

Žuventud - Red Bul Bragantino 2:2 (1:1)

/Renan 30ag, Ruiz 69 - Silveira 12, Kelven 89ag/



tagovi

Brazilska Serija AŽuventudBragantino

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara