Fudbaleri Sero Portenja (©AFP)
Fudbaleri Sero Portenja (©AFP)

Sero Portenjo ne zna za poraz, ali je na sva tri prvenstvena meča kod kuće odigrao 1:1

Vreme čitanja: 2min | pon. 13.03.23. | 23:02

Aktuelni vicešampion Paragvaja u 7. kolu Primere u noći između ponedeljka i utorka sa kombinovanim sastavom dočekuje Lukenjo, kako bi prvotimci spremniji dočekali kvalifikacije za Kopa Libertadores

Drugi najtrofejniji paragvajski klub, Sero Portenjo, mnogo se muči od početka Aperture i to nikako nije dobra vest pred revanš meč kvalifikacija za Kopa Libertadores sa Fortalezom, koji se igra u četvrtak. Pre te utakmice prošlogodišnji vicešampion Paragvaja će odigrati još jednu prvenstvenu utakmicu, u noći između ponedeljka i utorka od 00.30 časova po srednjoevropskom vremenu će da ugosti Lukenjo.

Sero Portenjo je prošlog četvrtka trijumfovao u Brazilu sa 1:0, blizu je plasmana u grupnu fazu elitnog takmičenja, ali nije još uvek siguran. Zato, trener Fakundo Sava će da kombinuje sa sastavom, na Lukenjo će poslati neke igrače koje ne planira da koristi u narednom meču.

Izabrane vesti

To se pre svega odnosi na brazilskog štopera Eduarda Broka, koji nema pravo da igra protiv Fluminensea. S toga, biće starter u prvenstvu. Takođe, paragvajski mediji veruju da će napad da predvode Marselo Moreno i Fernando Fernandez, dok će Robert Morales, Klaudio Akino i Dijego Čurin (junak meča sa Fluminenseom) će sada da ostanu na klupi.

U toku je sedmo kolo šampionata Paragvaja, a iako je Sero Portenjo uz Libertad jedina ekipa koja još uvek nije poražena, teško da navijači mogu da budu zadovoljni. Od prvih šest, paragvajski velikan je dobio samo dve utakmice, a ima čak četiri remija. Zato, već sada zaostaje čak devet bodova za liderom Libertadom i teško će da mu bude da se vrati u trku za titulu.

00.30: (1,65) Sero Portenjo (3,50) Lukenjo (5,10)

Sero je remizirao na sva tri meča koja je odigrao pred svojim navijačima u Primeri, i to identičnim rezultatom. Sa po 1:1 završili su se dueli sa Amelijanom, Guaranijem i Resistensijom.

S druge strane, Lukenjo je vezao pet utakmica bez pobede i počele su priče o smeni trenera Gustava Florentina, ali je onda prošlog vikenda savladao Resistensiju sa 1:0, čime je 44-godišnji strateg malo produžio svoj mandat. Njegov tim je sada osmi na tabeli sa šest poena.

Prošle sezone u Klausuri Lukenjo nije izgubio od Sero Portenja, posle 0:0 na njegovom terenu u septembru je slavio kao gost sa 1:0.

PARAGVAJ 1 – 7. KOLO

Subota

Libertad – Gvairena 2:0 (0:0)

/Melgareho 47, Viljalba 90+2/

Nedelja

General Kabaljero – Olimpija Asunsion 1:2 (1:2)

/K. Gonzalez 22 – D. Gonzalez 18pen, Kardozo 23/

Ponedeljak

Resistensija – Nasional 0:1 (0:0)

/Kabaljero 55/

Amelijano – Trinidense U TOKU

Utorak

00.30: (1,65) Sero Portenjo (3,50) Lukenjo (5,10)

23.00: (1,60) Guarani (3,70) Takuari (5,20)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Paragvaj 1Sero PortenjoSportivo Lukenjo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara