Makedonija (©Reuters)
Makedonija (©Reuters)

Šeširi pred žreb sve puniji: I Danci će navijati za Makedonce

Vreme čitanja: 2min | pet. 25.03.22. | 11:24

Senzacija u Lisabonu bi išla u korist Skandinavaca

Ceo Balkan je u četvrtak veče sa oduševljenjem pozdravio pobedu Makedonije nad Italijom u baražu za Svetsko prvenstvo i sa jednakim žarom čeka veliko finale protiv Portugalije.

A, imaće Makedonci velike navijače i u severnom delu Evrope – u Danskoj. Eventualni trijumf tima Blagoja Milevskog doneo bi benefit ne samo njegovoj reprezentaciji, koja bi time izborila prvi put plasman na Mundijal, nego i Dancima.

Izabrane vesti

Skandinavci su po sadašnjoj projekciji najjači tim po rejtingu u drugom šeširu žreba za mundijalske grupe i mnogo bi im značilo da skoče u prvi. A, to može da se dogodi jedino ukoliko bi Makedonija u utorak veče napravila još jednu senzaciju i eliminisala Portugaliju.

Zvanični raspored po šeširima za žreb će se znati 31. marta popodne, jer tog dana izlazi nova FIFA rang lista, na osnovu koje se pravi podela reprezentacija. Ali, već sada je dosta toga jasno.

U prvom šeširu biće domaćin Katar, potom Belgija, Brazil, Francuska, Argentina, Engleska, Španija i Portugalija ili Danska.

Društvo u drugom šeširu činiće, od selekcija koje su se plasirale na Mundijal: Danska (ako ne ode u prvi), Holandija, Nemačka, Švajcarska, Hrvatska, Urugvaj,

Zna se da će u trećem biti Japan, Iran, Srbija, Južna Koreja, a u poslednjem Ekvador, Saudijska Arabija.

Na Mundijalu u Kataru igraće 32 reprezentacije, a 19 mesta je tek popunjeno. Čeka se rasplet i u Evropi, gde se čak ni posle utorka neće sve znati, jer je zbog rata u Ukrajini njihov meč sa Škotskom odložen do daljeg. Ne zna se ni u Africi, tek danas su prvi mečevi finala baraža, a ni u Južnoj i Severnoj Americi nisu sve karte podeljene.


tagovi

žrebKatar2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara