Setjen i Mesi ©Reuters
Setjen i Mesi ©Reuters

Setjen otvoreno: Ko sam ja da menjam Mesija? Saznao sam da sam bio smenjen i pre 2:8

Vreme čitanja: 2min | ned. 01.11.20. | 05:18

Iskusni strateg o detaljima njegovog boravka na Nou Kampu

Kike Setjen je u intervjuu za El Pais govorio o svojim trenucima u Barseloni, odnosom sa Lionelom Mesijem i komplikacijama koje imao dok je rukovodio svlačionicom katalonskog velikana, kao i da je nakon smene saznao da mu je sudbina bila određena i pre debakla od Bajerna.

Iskusni strateg se potom okrenuo odnosom sa legendarnim Argentincem.

Izabrane vesti

"Postoje igrači kojima nije lako upravljati. Među njima je i Leo. Moramo takođe imati na umu da je on najbolji fudbaler svih vremena. A ko sam ja da ga menjam? Tamo su ga prihvatili takvog kakav jeste svih ovih godina i nisu ga promenili. Postoji još jedan aspekt izvan samog igrača i njime je teško upravljati. To je nešto svojstveno sportistima što se može videti u dokumentarcu o Majklu Džordanu. Vidite stvari koje ne očekujete. Veoma je uzdržan, ali te tera da vidiš stvari koje on želi. Ne priča puno", kaže Setjen.

Bivši trener Barselone veruje da bi neke stvari sada mnogo drugačije uradio.

"Nakon što sam napustio klub bilo mi je jasno da je trebalo donositi drugačije odluke u određenim trenucima, ali postoji nešto što je iznad vas - klub. To je iznad predsednika, igrača, trenera. To su klub i navijači. Oni su ti kojima dugujete najveće poštovanje i morate da uradite ono što je najpovoljnije za klub u celini".

Poraz od Bajerna u četvrtfinalu Lige šampiona (2:8) ostaće zauvek zapisan u biografiji Kikea Setjena.

"To je nešto što vas uništi, tim porazom uđete u istoriju Barselone. Preuzimam svoj deo krivice. Jednog dana mogu pisati o tome, utvrdio sam da je odluka doneta pre 2:8. Saznao sam sve".

Posle svega žali što ipak nije ostavio svoj trenerski pečat u klubu.

"Nisam bio svoj. Nisam mogao da budem ili nisam znao kako da budem. To je istina. Kada dođete u klub Barsine dimenzije već znate da stvari neće ići lako, bez obzira na to što imate najbolje igrače na svetu. Istina je da nisam mogao da budem svoj, niti sam učinio ono što je trebalo. Tačno je da sam mnogao preduzeti drastične korake, ali to ne bi pomoglo u tako kratkom vremenu koliko sam ja bio tamo. Do prekida je tim bio u redu. Počeli smo da menjamo stvari i u pauzu ušli sa dva boda prednosti. Na kraju, bilo je previše napetosti. Ali zaista postoje situacije u kojima sam mogao biti drugačiji. Nije bilo vremena za razmišljanje ili rad", dodao je Setjen.


tagovi

Lionel MesiKike Setjen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara