Ilustracija (©Shutterstock)
Ilustracija (©Shutterstock)

Severna Irska: Linfild overava titulu i izjednačuje svetski rekord

Vreme čitanja: 2min | uto. 25.05.21. | 14:29

Najtrofejniji klub u zemlji ima priliku da overi prvo mesto kolo pre kraja šampionata, ukoliko u utorak (20.30) izbegne poraz

Najtrofejniji klub Severne Irske, Linfild, blizu je toga da osvoji titulu treći uzastopni, a ukupno 55. put. Meč loptu ima od 20.30 časova, kada gostuje Kolerajnu u 37. kolu Premijer lige.

Dva kola pre kraja šampionata Linfild ima pet bodova više od Kolerajna, tako da mu je i remi dovoljan. Kolerajn mora da juri trijumf, a ako izgubi, preti mu i da ostane bez drugog mesta, koje vodi direktno u kvalifikacije za Ligu konferencija. Glentoran i Larn su mu blizu.

Izabrane vesti

20.30: (2,95) Kolerajn (3,00) Linfild (2,45)

Kolerajn će imati podršku od 500 navijača, a ako uspe da dođe do bodova, biće velika pristalica Larna u subotu protiv Plavih.

Aktuelni prvak ipak igra za rekord, i to svetski. Osvajanjem titule bi se Linfild opet izjednačio sa Glazgov Rendžersom po broju osvojenih titula. Ta dva kluba u najtrofejniji na planeti.

"Ovo je ogromna utakmica. Kolerajn je briljantan, vodi ga sjajan trener. Namirisali su nam krv i napašće nas. Dok smo mi igrali Kup Irske, Kolerajn je imao nedelju dana da se spremi za utakmicu. Nadam se još jednom dobrom nastupu i rezultatu", kazao je trener Linfilda Dejvid Hili.

Njegov tim je najpre prošlog utorka u Kupu savladao Bolimenu u polufinalu sa 3:0, a zatim u petak i Larn u finalu sa 2:1. Meč za trofej je propustio Endi Votervort, strelac 14 golova ove sezone, zbog porođaja žene Lise. Iskusni napadač će zato da bude u startnoj postavi protiv Kolerajna.

Linfild je neporažen na poslednja četiri susreta sa Kolerajnom. Dva puta je trijumfovao, a dva puta su odigrali nerešeno. Oba ishoda odgovaraju gostima. Poslednju prvenstvenu pobedu Kolerajn je ostvario još u oktobru 2019. godine.


tagovi

Severna Irska 1linfild

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara